Üniversiteye beş yeni bölüm

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye beş yeni bölüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 12:56

Bir vakıf üniversitesi, tercih dönemine beş yeni lisans programıyla başlıyor.

Haberin Devamı

Üniversite adayları, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında mesleklerini seçecekler. Üniversiteler de bu süreçte yeni bölümler açmaya devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde de Dijital Oyun Tasarımı, Ergoterapi, Gastronomi, İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Odyoloji olmak üzere beş yeni bölüm açıldı. Adaylar, üniversiteden bu bölümler ve tercih öncesi seçecekleri meslek dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilecek. İşte o bölümler hakkında bilgi:

Dijital Oyun Tasarımı: Eğitim, mühendislik ve sanat gibi farklı disiplinleri bir araya getiren müfredat sunuluyor. Öğrenciler, yazılımdan dijital sanata, hikaye anlatımından prodüksiyona kadar işin birçok alanını öğreniyor. Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı BUG, Sanal Gerçeklik Laboratuvarı VR First BAU ve Crytek ile yapılan işbirliğinden doğan Cryengine Academy’de tasarladıkladıkları projeleri uygulamaya geçirme fırsatı bulacak olan öğrenciler aynı zamanda BAU Berlin çatısındaki Avrupa oyun sahnesi aktivite merkezi BUG Berlin’den de faydalanarak yurtdışı deneyimi edinebilecekler.

Haberin Devamı

Ergoterapi: Kişilerin günlük yaşamındaki bağımsızlığını ve yaşam rollerini iş/uğraş ve aktivite edindirilerek yapılan terapi ve rehabilitasyon olarak tanımlanan multidisipliner sağlık alanlarından Ergoterapi, Türkiye’nin lisans düzeyinde yeni eğitime başladığı sağlık alanlarından biri. Zihinsel, psikolojik ya da fiziki engelleri bulunan kişileri fizyoterapi, psikoloji, iletişim, sosyoloji gibi pozitif ve sosyal bilimleri kullanarak topluma yeniden kazandırmaya yönelik tedaviler uygulanıyor.

Gastronomi: Londra Docklands Akademi, Gastronomi Turizmi Derneği, USLA ve Roma Uluslararası Akademi işbirliğiyle uluslararası eğitim ve yurtdışı staj imkanı sağlayan popüler meslek dallarından Gastronomi bölümü, üniversitenin yeni yerleşkesi kuzey kampüsünde yer alıyor. Türk ve dünya mutfaklarına hakim, Türk mutfağının tanıtılmasına aracılık edecek aşçılar yetiştirmeyi ve otelciliğe yönetici adayları kazandırmayı amaçlayan bölüm, uluslararası mutfak teknikleri, Türk mutfağı teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verecek.

Haberin Devamı

İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon: Hareket ve fiziksel fonksiyonları artırmaya, bozuk olduğunda tedavi etmeye yönelik bir sağlık alanı olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, Türkçe’den sonra İngilizce eğitim vermeye hazırlanıyor. Okulun kuzey kampüsünde bulunacak bölüm, bilgi teknolojilerine hakim ve entegre çalışabilen fizyoterapistler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Odyoloji: Meslek tanımının henüz beş yıl önce devlet tarafından yapılmış işitme bilimi olan Odyoloji, işitme ve denge sistemlerine yönelik çalışmalar yapıyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bünyesine kattığı son bölümlerden birisi olan Odyoloji, üniversitenin kuzey yerleşkesinde eğitimini vermeye hazırlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!