Üniversitenin sağlık bilimleri fakültesine Prof. Dr. Füsun Terzioğlu atandı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin sağlık bilimleri fakültesine Prof. Dr. Füsun Terzioğlu atandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 14:32

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan vakıf üniversitesinin sağlık bilimleri fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Füsun Terzioğlu atandı.

Haberin Devamı

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden birincilikle mezun olan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, bir araştırma üniversitesi olarak kurulan ve hızla gelişen sağlık sektöründe nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen, 2016-2017 akademik yılında ilk öğrencilerini alacak İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dekan olarak atandı.

Mezunu olduğu ve 26 yıl görev aldığı Hacettepe Üniversitesi’nde; Hemşirelik Fakültesi’nin Kurucu Dekanlığını ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü’nü de yürüten Terzioğlu, ‘Cinsellik ve Üreme Sağlığı’,  ‘Hemşirelikte Yönetim ve Liderlik’, ‘Hemşirelik Eğitimi ve Uygulamalarında İnovasyon’, ‘Sağlık Hizmetlerinde İnsan Gücü Planlama’ ve ‘Eğitim Teknolojileri’ gibi alanlardaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Haberin Devamı

“Sağlık bilimlerinin geleceğinde yeni inovasyon alanları oluşturacağız”

Sağlık hizmetlerine yeni bir yaklaşım getiren ve daha fazla genci sağlık sektörüne kazandırma hedefiyle yola çıkan İstinye Üniversitesi’nin kurucu akademik kadrosunda yer almaktan büyük mutluluk, onur ve heyecan duyduğunu belirten Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, “Sağlık hizmetleri alanında gelecek vaat eden hemşirelik, ebelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile beslenme diyetetik bölümlerinde İstinye Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası fırsatlar sunuyor, alanında uzman hocalarımızı öğrencilerimizle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Güçlü akademik kadromuzla İstinye Üniversitesi’nde sağlık bilimlerinin geleceğinde yeni bir vizyon ve inovasyon alanları oluşturacağız” dedi.

Staj imkanı sunuluyor 

İstinye Üniversitesi’nden mezun olacak tüm ebelik ve hemşirelik öğrencilerine Türkiye’nin dört bir yanında yer alan MLPCare Grubu hastanelerinde çalışma imkanı sunulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Ebelik ve hemşirelik mesleği insanın doğumundan ölümüne kadar her yaş döneminde ihtiyaç duyulan, hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde farklı alanlarda iş imkanı sunmasıyla en çok tercih edilen meslekler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, ilk yerleştirmede hayalini gerçekleştiremeyen ve insan sağlığını güçlendirmeyi kendisine meslek olarak edinmek isteyen gençlerimizi, sağlık bilimleri fakültesi bölümlerini daha yakından tanımaları için 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek ek yerleştirme tanıtım günlerimiz kapsamında Topkapı Sağlık Kampüsümüze bekliyoruz. Öğrencilere çeşitli oranlarda tercih bursunun yanı sıra, MLPCare Grubu hastanelerinde staj yapma imkanı da sunuyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!