Üniversiteliye 'Erasmus Plus' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliye Erasmus Plus anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 15:32

Üniversiteliye 'Erasmus Plus' anlatıldı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Ticaret Sanayi Odası'nda (ETSO) faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine Erasmus Plus Programı hakkında bilgi verildi.
    Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile ETÜ konferans salonunda düzenlenen ve yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı programda, Ulusal Ajans Uzmanı Remzi Korukluoğlu tarafından, Erasmus Plus Programı'nın kapsamı ve hangi alanlarda, ne gibi destekler sağlanacağı anlatıldı. Erasmus Plus Programı'nın kapsamında desteklenen faaliyetlerin; 'Bireyler için öğrenme fırsatları', 'Kurumsal işbirlikleri' ile 'Politika reformunun ve işbirliğinin desteklenmesi' olarak 3 ana başlık altında toplandığını ifade eden Remzi Korukluoğlu, şunları söyledi:
    "Bu program, 5 milyondan fazla kişi için Avrupa Birliği sınırları içinde veya dışında bireysel öğrenme fırsatları sağlıyor. Eğitim, öğretim, öğrenim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ve gönüllü çalışmalar şeklinde bireyler için öğrenme fırsatları sunan Erasmus Plus, yükseköğretim alanında ise program ülkelerindeki yararlanıcılar, Avrupa sınırları içerisinde veya dünyanın herhangi bir yerindeki yükseköğretim kurumlarında eğitim alma veya ders verme fırsatına sahip olacak. Bu sayede Erasmus Plus ile Avrupa'da yükseköğretime olan ilginin arttırılması ve aynı zamanda Avrupa dışındaki ülkelerde de yükseköğretimin geliştirilmesi için elverişli bir ortam oluşturulması hedefleniyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!