Üniversitelilerin ev kirası sorununa çözüm

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerin ev kirası sorununa çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 09:22

Üniversitelilerin en önemli sorunu olan barınma ihtiyacına yönelik Galler’de önemli bir proje başlatılması planlanıyor. Proje hayata geçirilirse ülkedeki yerli, yabancı üniversitelilerin ev kirası hükümet tarafından karşılanacak. Uganda’da gündeme gelen konu ise ülkenin bilinen üniversitelerinden birinde sahte diploma verildiği iddiası oldu. Ayrıca son yapılan araştırmaya göre ABD’de 1 milyondan fazla uluslararası öğrenci bulunuyor. 

Haberin Devamı

EV KİRANIZ ÜNİVERSİTEDEN

GALLER: Birleşik Krallık’a bağlı dört ülkeden biri olan Galler, dünya kamuoyunda ilgi çeken bir destek programını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ülkedeki yerli ve yabancı üniversite öğrencilerinin konaklama masraflarının hükümetçe karşılanması planlanıyor. Uygulama sayesinde özellikle düşük gelirli öğrencilerin eğitim hayatı boyunca en fazla kaynak ayırdığı kalemlerden olan konaklama masrafının bir sorun olmaktan çıkarılması hedefleniyor. Yeni uygulama lisans veya yüksek lisans düzeyindeki tüm öğrencileri kapsayacak.

SAHTE DİPLOMA YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI

UGANDA: Eğitimde en çok konuşulan konu, ülkenin bilinen üniversitesi Busoga’nın yaklaşık 1000 Güney Sudanlı öğrenciye sahte diploma sağladığı iddiası oldu. Uganda Ulusal Yükseköğretim Kurulu tarafından araştırılan bu iddia, aynı zamanda Güney Sudan ile Uganda arasında diplomatik tansiyonu da yükseltti. Güney Sudan hükümetinde çalışan memurların da bu dolandırıcılığın içinde olduğu, hatta kendi pozisyonlarını korumak adına para karşılığında sahte diploma düzenlettikleri de iddialar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI 1 MİLYON ÖĞRENCİ

ABD: Dışişleri Bakanlığı’nın finanse ettiği Uluslararası Eğitim Enstitüsü’nün ‘Açık Kapılar’ raporuna göre ülkede uluslararası öğrenci oranı 2015-2016 eğitim yılında bir önceki seneye göre yüzde 7.1 arttı. ABD’de 1 milyon 43 bin 839 uluslararası öğrenci lisans, yüksek lisans ve İngilizce programlarında eğitim alıyor. 328 bin 547 ile Çin en çok öğrenci gönderen ülke. Hindistan 165 bin 918 ile ikinci, Suudi Arabistan 61 bin 287 ile üçüncü. Türkiye ise en çok öğrenci gönderen 15 ülkenin sıralandığı raporda 13’üncü. Türkiye’den 10 bin 691 öğrenci var. Onu, Nijerya ve Almanya takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!