Üniversitelilere uyum ve motivazyon eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere uyum ve motivazyon eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 12:16

Üniversitelilere uyum ve motivazyon eğitimi

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)- Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminden Psikolog Delal Gamze Altun üniversite öğrencilerine 'Uyum ve Motivasyon'u anlattı. 



ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Niyazi İpek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Psikolog Delal Gamze Altun Çıldır Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerine üniversite yaşamı, yeni bir şehre ve yeni bir çevreye uyumun nasıl olması gerektiği ipuçları vererek aktardı. Psikolog Delal Gamze Altun, "Üniversite hayatı yeni bir başlangıç. Bireyler hayatlarındaki kritik dönemlerinde çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Böylesi durumlarda üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimine başvurarak daha sağlıklı bir uyum sürecinden geçmiş olacaksınız" diye konuştu.



Programın ikinci kısmında ise üniversite öğrencilerine akademik motivasyonları, ders çalışma ve gündelik hayatta zamanı daha verimli kullanmaları hakkında açıklamalarda bulunan Altun, programda dramalar ile öğrencilerin toplumsal yaşamlarında iletişimlerinin nasıl daha doğru biçimde olması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Niyazi İpek, Psikolog Delal Gamze Altun’a teşekkür belgesi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!