Üniversitelilere 'terör' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere terör konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 16:17

Üniversitelilere 'terör' konferansı

Haberin Devamı


 

İskenderun ilçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği'nden Mehmet Şahin Kaçar, terör örgütlerinin kirli emellerine ulaşmak için özellikle 14-27 yaş grubu gençleri hedef aldığını söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğrenci Temsilcileri Konseyi tarafından düzenlenen, 'Terör ve Uyuşturucu ile Mücadele' konulu konferans Merkez Kampüs, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İSTE'li öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevli polis memuru Mehmet Şahin Kaçar konuşmacı olarak katıldı. Kaçar, terörün farklı tanımları olmasına karşın, terör örgütlerinin ortak noktasının cebir, şiddet ve zor kullanarak mevcut anayasal düzeni yıkmak, parçalamak ve bölmek olduğunu söyledi. Terör deyince ilk olarak siyasal ekonomik ve sosyo-kültürel amacı olan çıkar gruplarının akla geldiğini ifade eden Kaçar, "Terör örgütleri kirli emellerine ulaşmak için gençliğimizi kullanıyorlar. Öğrenci oldukları için özellikle 14-27 yaş grubu gençleri hedef alıyorlar"diye konuştu.
Terörle etkin bir mücadele için halk desteğinin şart olduğunu dile getiren Kaçar, şöyle devam etti:
"Geleceğimizin teminatı olan siz gençler, lütfen kendinize ve çevrenize saygı duyun. Bireyler, özellikle gençler grup ortamında güç, aidiyet ve güven kazanmaktadır. Terör örgütleri, işyeri okul ve mahalle gibi yoğun arkadaşlık duygularının var olduğu ortamları istismar ederek yanlış arkadaş seçimiyle gençlerimizi kendi bataklıklarına çekmeye çalışmaktadır. Bu ve benzeri ortamlarda gerek hemşericilik, gerekse ideolojik yakınlık ve benzeri gibi etkenleri kullanarak gençlerimizin beyinlerini yıkıyor, ötekileştiriyor ve ağlarına düşürüyorlar."

İSTE Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı Yunus Emre Amcalar, "Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu örgütlere karşı canını feda etmeye hazır milyonlarca Ömer Halisdemir'ler, Fethi Sekin'ler vardır, var olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!