Üniversitelilerden sanal uzay seyehati

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden sanal uzay seyehati
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 10:47

Üniversitelilerden sanal uzay seyehati

Haberin Devamı

İZMİR'deki Uzay Kampı Türkiye'nin üniversiteliler için hazırladığı programa katılan öğrenciler, uzay istasyonu sanal uzay uçuş görevi gerçekleştirdi.

Uzay Kampı Türkiye'nin geçen yıl ilk kez düzenlediği üniversitelilere özel günlük uzay kampı turları, yoğun ilgi görmesi üzerine bu yıl yeniden düzenlendi. 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerine özel düzenlenen programa başta Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğrencileri olmak üzere İzmir ve çevre illerden gelenlerle birlikte toplam 46 genç katıldı. 3.5 saat süren programda katılımcılar, takım çalışması halinde uzay istasyonu sanal uzay uçuş görevi gerçekleştirdi. Öğrenciler, NASA tasarımlı astronot simülatörleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler alırlarken, Dijital Gezegenevi'nde takımyıldızlarını ve nasıl sınıflandırıldıklarını öğrendi. Program, eğitim merkezi turu ve simülator gösterisinin ardından sona erdi.

Katılımcılardan İrem Aygül, "Astronomiye, uzaya ilgisi olan kişiler için çok güzel ve eğitici bir program. Ben çok şey öğrendim. Ayrıca insanın merakını daha çok arrtıran ve motive eden bir aktivite" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!