Üniversitelilerden işitme engelliler için etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden işitme engelliler için etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 13:58

Tokat İçin Elele Derneği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) öğrencilerince, işitme engelliler için "Anlayabilmek ve Anlatabilmek" adlı bir etkinlik yapıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda, "12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelliler Günü" nedeniyle düzenlenen etkinlikte, GOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gören 20 öğrenci, işitme engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkati çekebilmek için ellerindeki metni ağzı bantlı olarak işaretlerle anlatmaya çalıştı. Öğrenciler, yazılı metni anlatabilmek için büyük çaba harcadı.     

GOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Melek Ceylanoğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, annesinin ve babasının işitme ve konuşma engelli olduğunu söyledi.     

Bu nedenle işaret dilini öğrendiğini dile getiren Ceylanoğlu, "Annem ve babamla iç içe olduğumdan, küçüklükten beri işaret dilini biliyorum. İşitme engellilerinin sorunlarına yardım etmek istiyorum. Bununla ilgili projeler geliştirmeye çalışıyorum." diye konuştu.     

Haberin Devamı

Tokat İçin Elele Derneği Başkanı Fatma Esin Tuna ise en büyük sorunlarının "anlatamamak ve anlayamamak" olduğunu belirterek, "Biz bu etkinlikle empati yaptık. Onların yaşadıkları zorlukları daha iyi anladık. Şimdi onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu etkinlikle duyarlılık oluşturduk." ifadelerini kullandı.     

Etkinliğe katılan Meryem Sansar da oğlunun işitme ve konuşma engelli olduğunu söyledi.     

İşaret dili bilmediğini belirten Sansar, "Çocuğumla aile içinde kendi aramızda oluşturduğumuz bazı işaretlerle anlaşıyoruz. Oğlumla güzel anlaşıyorum. Bazen anlaşamadığımızda kendini sıkıyor." ifadelerini kullandı.     

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!