Üniversitelilerden Ayvalık ve Gömeç'e teknik gezi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden Ayvalık ve Gömeçe teknik gezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 18:12

Üniversitelilerden Ayvalık ve Gömeç'e teknik gezi

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı bir ve ikinci sınıf öğrencileri, 'Yapı Malzeme Bilgisi Taş ve Ahşap Konservasyonu' dersi kapsamında Ayvalık'taki Kozak Yaylası'ndaki ormanlık alan ve taş ocakları ile Gömeç ilçesindeki Merkez Camisi'ni gezdi.
Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Öğretim Görevlileri Gülşah Yetgin ve Veysel Özdemir eşliğindeki gezide, öğrenciler ahşabın ve taşın kullanım alanlarının yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler taş ve ahşaptaki iklim etkilerini, fiziksel, kimyasal ve biyolojik bozulmayı inceleyip, bu iki malzemenin korunması ve bakımının önemini uygulamalı olarak öğrendi.
Öğrencilerin teknik gezisi Gömeç ilçesindeki restorasyonu devam eden Merkez Camisi'nin gezilmesiyle devam etti. Caminin restorasyonunda çalışan ustalarla birebir görüşme yapan öğrenciler, güncel uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu. Taş ocaklarında da taş işleme ustaları ile görüşen öğrenciler, uygulamaları yerinde izledi ve ufak çaplı uygulamalar yaptı.
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!