Üniversiteliler ortaokul öğrencilerinin mesleklere yatkınlıklarını belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler ortaokul öğrencilerinin mesleklere yatkınlıklarını belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:36

Üniversiteliler ortaokul öğrencilerinin mesleklere yatkınlıklarını belirliyor

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları projeyle ortaokul öğrencilerinin hangi mesleğe yatkın olduklarını belirliyor.

Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören son sınıf öğrencileri, ortaokul öğrencilerinin hangi mesleğe yatkın olduklarını belirlemek için hazırladıkları proje hazırladı. Çocukların geleceklerine yön vermeyi amaçlayan gençler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı testleri ilk olarak pilot çalışmayla Adapazarı'ndaki Nuri Bayar Ortaokulu'nda uyguladı. Üniversiteli gençler projelerini TÜBİTAK'tan bekledikleri onay geldikten sonra kent genelindeki bir çok okulda projeyi uygulamayı hedefliyor.

Projenin öncülüğünü yapan Sakarya Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Nihan Bölükbaş çocukların meslek konusunda kendisini küçük yaşta tanıması gerektiğini belirterek, "Sosyal proje yönetimi dersi başlığı altında TÜBİTAK'a bir proje gönderdik. Proje 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin mesleki yatkınlıklarını ölçmek. MEB sitesinden aldığımız hobi testi var. Bunları öğrencilere yaparak, hangi öğrencinin hangi mesleğe yatkın olduğunu öğreneceğiz. Şu an TÜBİTAK'tan onay bekliyoruz. Biz beklerken ilk pilot uygulamamızı yaptık. Yoğun ilgi gördük genç arkadaşlarımız da çok eğlenceli bir pilot uygulama yaptık. Pilot uygulamamız Nuri Bayar Ortaokulu 8. öğrencilerine oldu. Öğrenciler çok beğendiler. 325 öğrenciye uyguladık. Bilinçli bir istihdam ve çocukların meslekler konusunda üniversitede değil, küçük yaşlarda kendilerini tanıyıp ölçmelerini istiyoruz" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!