Üniversiteliler ‘madde bağımsızlık bayrağı’ açtılar

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler ‘madde bağımsızlık bayrağı’ açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 15:11

Üniversitenin 2014-2015 akademik yılı açılışında öğrenciler tarafından açılan ‘Bağımsızlık Bayrağı’ ve okunan manifesto ile gençlere, bağımlı bir hayat yerine madde bağımsız bir hayat seçme çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılışı 15 Ekim Çarşamba günü yapıldı. Törende İstanbul Kalkınma Ajansı ile Üsküdar Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Toksik ve Bağımlılık Yapan Maddelerin Kanıta Dayalı Tayin, Tarama ve Danışma Merkezi” (BATAMER) hizmete açıldı.Proje kapsamında madde bağımlılığı üzerine tarama ve test araştırmaları yapılıacak. Aynı zamanda bir bilinçlendirme çalışması yürütülecek. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren BATAMER ve BAUMER ile özellikle gençleri tehdit altına alan “bağımlılık” konusunda ortak paydada çalışmalar yürütülüyor. İSTKA’nın desteği ile kurulan BATAMER (Toksik ve Bağımlılık Yapan Maddelerin Kanıta Dayalı Tayin, Tarama ve Danışma Merkezi) bir yıl boyunca İstanbul’da halka açık ve ücretsiz olarak tanı koyma hizmeti verecek.
Merkezde, ileri teknolojiye sahip cihazlarla ölçümler yapılacak. “Bağımsızlık Hareketi” ile gençlere “Bağımsız olun ve hayatı fark edin” mesajı verilecek. Merkez ayrıca proje kapsamında bir yıl boyunca Beykoz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak farkındalık eğitimlerini sürdürecek. Üniversitenin açılışında ayrıca ‘Hayatı Fark Et Bağımsızlığını İlan Et’ konulu bir panel de düzenlendi. Panelde, bağımlılığın neden zor tespit edildiği, bağımlılığın bir suç olup olmadığı, gençlerin bağımlılıktan uzak durması için neler yapılabileceği konuları tartışıldı. Ardından üniversitenin öğrencileri sahneye çıkarak bağımsızlık manifestosunu okuyup ‘Bağımsızlık Bayrağı’nı açtılar. Bağımsızlık bayrağı Üsküdar Üniversitesi tüm yerleşkelerinde dalgalanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!