Üniversiteliler C-Level yöneticilerle buluştu!

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler C-Level yöneticilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 14:11

Kadir Has Üniversitesi Girişimci İnovatif Liderler Takımı (GİLT), bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘C-Level Only 3’ etkinliğinde çeşitli sektörlerden C seviyesinde yöneticilerle biraraya geldi. C-Level yöneticiler, eğitim ve iş yaşamlarında edindikleri tecrübeleri ve karşılaştıkları sorunları öğrencilerle paylaştı.

Haberin Devamı

Önemli firmalardan C-Level yöneticilerin biraraya geldiği etkinlikte Hürriyet Gazetesi CTO’su Umut Gökbayrak, Arod Pazarlama ve Medya Teknolojileri Kurucu Ortağı Bahadır Burak Evren, Bilyoner.com CEO’su Mehmet Sindel, Fenerbahçe Spor Kulübü CFO’su Serdar Yıldız ve Pegasus CFO’su Serhan Ulga tecrübelerini öğrencilere aktardı, onları yeni rotalara yönlendirdi.

Etkinliğe katılan öğrencilere kariyerinden bahseden Hürriyet Gazetesi CTO’su Umut Gökbayrak, bir CTO’nun görev ve sorumluluklarının neler olduğuna ilişkin detaylı bilgi verdi. “Kim olduğunuzu fark ettikten sonra hayat çok kolay. Öncelikle en iyi neyi yapabileceğinize, hangi işi yaparken kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğinize ve mutlu olacağınıza karar vermelisiniz. Bugüne kadar hep fark yaratabileceğim, bana bu imkanı sunan firmalarda ve pozisyonlarda çalıştım. Kariyerime çok büyük katkısı oldu. 21 yıllık çalışma hayatımdan çıkardığım derslerden en önemlisi hata yapmaktan korkmamak. Ayrıca yaptığım işi sevmek, sevmediğim işi yapmamak. Sizlere de hata yapmaktan korkmamayı tavsiye ederim” şeklinde konuşan Gökbayrak, konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve onlara stresle başa çıkma yöntemlerinden bahsetti.

Haberin Devamı

Etkinlikte ‘Bir Yolculuk Hikayesi’ başlıklı sunumunu öğrencilerle paylaşan Arod Pazarlama ve Medya Teknolojileri Kurucu Ortağı Bahadır Burak Evren, iş yaşamında edindiği tecrübeleri aktardı. Öğrencilere yeni şeyler denemekten korkmamalarını tavsiye eden Evren, “Zamanın çok kıymetli olduğunun farkına varın. Zamanı ne kadar etkin kullanırsanız o kadar üretken olursunuz. Yeni şeyler denemekten korkmayın. Yenilmekten ve kaybetmekten korkmayın” açıklamasında bulundu.

 

Bilyoner.com’un CEO’su Mehmet Sindel, katılımcılara küçük bir sürpriz yaptı. Dinleyiciler arasından iki kişiyi sahneye alan Sindel, konuşmasını onlarla ve salondaki diğer dinleyicilerle interaktif bir şekilde gerçekleştirdi. Sindel, başarı için cesaretin, şansın ve risk almanın öneminin altını çizdi. Konuşmasının sonunda kendi yazdığı kitap olan Beraber ve Solo Diyaloglar’dan söz eden Sindel’in konuşması, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

 

Haberin Devamı

Kurum kültürlerinin birbirinden farklı olduğundan bahseden Fenerbahçe Spor Kulübü CFO’su Serdar Yıldız , nerede çalışacağım sorusundan önce öğrencilerin kendilerine nerede, kimlerle, nasıl bir hayat yaşamak istediklerini sormalarının daha doğru olduğunu söyledi. “İş yaşamında network çok önemlidir ve bolca staj yapmak sizlere büyük avantaj sağlar. Hayatta her zaman A, B, C ve D planlarının olması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullanan Yıldız, dinleyicilerin hem sektörle hem de Fenerbahçe ile ilgili sorularını yanıtladı.

 

Pegasus CFO’su Serhan Ulga, ülkemizde ekonominin artık çok zorlu ve rekabetçi olduğunu savunarak, “İş yaşamında en önemli iki şey İngilizce bilmek ve iyi bir networke sahip olmak. Hatta fırsat bulursanız ikinci bir dil öğrenmenizi de tavsiye ediyorum. Mutlaka yurt dışına gitmelisiniz, zaman ve gittiğiniz yer iş fırsatlarınız için önemli” diye konuştu. Dinleyicilerin bir hava yolu şirketinin işleyişine dair sorularını yanıtlayan Ulga sayesinde katılımcılar da akıllarındaki sorulara cevap bulmuş oldular.

 

Haberin Devamı

İş tanımlarını, görev ve sorumlulukları, yönetim becerilerini merak eden öğrenciler etkinliğin sonunda kariyer planlamaları açısından önemli fikirler edinmiş oldu. Kadir Has Üniversitesi Girişimci İnovatif Liderler Takımı’nın geleneği haline gelmiş olan C-Level Only etkinliği sonunda katılımcılara sertifika verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!