Üniversiteli Pazarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Pazarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 16:44

Üniversiteli Pazarı açıldı

Haberin Devamı

Uğur AYDIN/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT Belediyesi'nin, Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde yaptığı Üniversiteli Pazarı törenle açıldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içerisindeki Üniversiteli Pazarı'nın açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Üniversiteli Pazarı'nda, KOÜ Store, kitap satış noktaları, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, İzmit Belediyesi Genç-İz ofisi, öğrenci pazarı, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra öğrenci kulüp ve etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği alanlar bulunuyor. Bin 35 metrekarelik bir alanda kurulan pazar 1 milyon liraya mal oldu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi'yle belediyelerin ortak çalışmalar yaptığını belirterek, "Geleceğimizin umudu olan gençler için böylesine güzel bir projenin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Gençler için yapılan bir açılışa gençlerin de büyük ilgi göstermesi karşısında heyecan duymamak mümkün değil. Bildim bileli heyecanlı biriyim. Gençlerle bir araya gelince ayrı bir heyecan duyuyorum. Gençler bana ayrı bir heyecan ve enerji veriyor. Böyle bir proje Türkiye'de ilk defa bizim üniversitemizde açılıyor. Projenin gerçekleştirilmesinde başta rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ise üniversite bünyesindeki projelerin planlı ve hızlı bir şekilde gençlerin hizmetine sunulduğunu ifade ederek, "Belediye başkanımızla beraber attığımız bu temelin büyük bir hızla tamamlanarak hizmete girmiş olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız. Üniversitemizdeki tüm projeler planlı ve hızlı bir şekilde bitirilmesini öngördüğümüz şekilde gitmekte ve bunlar tamamlanıp siz değerli gençlerimizin hizmetine sunulmaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Üniversiteli Pazarı ihtiyaç ve planlarımıza karşılık verecek şekilde İzmit Belediyesi'yle yaptığımız ve şu anda Türkiye'de başka örneği bulunmayan bir uygulama. Bu açıdan gurur veren bir proje" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!