Üniversiteli olmak için Türkçe öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli olmak için Türkçe öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:35

- Akçakale ilçesindeki çadır kentte Türkçe dil eğitim kursuna katılan Suriyeli öğrenciler, başarılı olarak hayallerindeki üniversitelere gitmeyi hedefliyor - Kurs öğretmeni Ak: "Kursları başarıyla tamamlayan 15 Suriyeli öğrencimizi farklı üniversitelere gönderdik"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler, üniversiteye gidebilmek için Türkçe öğreniyor.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yarım bıraktıkları eğitimlerini Türkiye'nin sağladığı imkanlarla tamamlamaya çalışıyor.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, TÖMER'in yaptığı sınavları geçerek, Türkiye'deki bazı üniversitelerde kendilerine sağlanan yabancı kontenjanından faydalanıp eğitimlerini tamamlamayı amaçlıyor.

Yaklaşık 28 bin kişinin yaşadığı çadır kentte anaokullarından liseye kadar 8 bin 500 öğrenci, Arapça derslerin yanında TÖMER tarafından açılan Türkçe kurslarına da ilgi gösteriyor.

Kurs öğretmeni Abdurrahim Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 130 Suriyeli öğrencinin üniversiteye girebilmek için Türkçe kurslarına devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin üniversite hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını belirten Ak, "Kursları başarıyla tamamlayan 15 Suriyeli öğrencimizi farklı üniversitelere gönderdik. Üniversiteye kazanan Suriyeli öğrencilerimizin okul masrafları ise Başbakanlık tarafından karşılanıyor. Bu yıl inşallah daha fazla öğrencimize Türkçe'yi öğreterek farklı üniversitelere göndermek istiyoruz" dedi.

Öğretmenlerden İbrahim Tankuş da sınıfında Türkçe kursuna katılan 23 öğrenciden 20'sinin rahat şekilde Türkçe konuşabildiğini ifade etti.

Öğrencilerin üniversiteye gidebilmek için büyük bir gayret göstererek Türkçe öğrenmeye çalıştıklarını belirten Tankuş, hedeflerinin geçen yıl yakaladıkları başarıyı arttırmak olduğunu kaydetti.

Suriyeli öğrenci Sibel Hamut ise Türkçe'yi öğrenerek, hem üniversiteye gitmek hem de Türk insanlarıyla daha iyi iletişim kurmayı istediğini vurguladı. Hamut, kendilerine imkan sunan yetkililere de teşekkür etti.

Hibe Hamut da Türkçe yaptığı konuşmasında, amacının, Türkçe'yi öğrenerek hayalindeki üniversiteye gitmek olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!