Üniversiteli gençler kırsal mahalledeki okulu yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli gençler kırsal mahalledeki okulu yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 18:49

Üniversiteli gençler kırsal mahalledeki okulu yeniledi

Haberin Devamı

MANİSA'da kısa bir süre önce faaliyete geçen Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), Yunusemre Belediyesi'nin de desteğiyle kırsal mahalle Seyitli'deki ilkokulun bakım ve onarımını yapıp, boyayarak yeniledi. Okulun kütüphanesine kitap desteğinde bulunuldu.

Türkiye'de 2013 yılında kurulan Manisa'da da kısa bir süre önce faaliyete geçen SİYAMDER, "Şehirden Çıktım Köye Projesi" kapsamında Seyitli Mahallesi'ndeki İlkokulu yeniledi. Okulu boyayan gençler, okulun yıpranan bölümlerini onardı. Çoğunluğunu Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin çeşiitli bölümlerinden öğrencilerin oluşturduğu gönüllülere, çalışmalar sırasında Seyitli İlkokulu öğrencileri de destek verdi.

"AMACIMIZ BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Kuruluş amaç ve hedeflerinin Türkiye'deki gençlerin ortak sesi olmak olduğunu kaydeden SİYAMDER Başkanı Talha Ceylan, Manisa'da da gençleri bir araya getirmek, bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Ceylan, "Temel kuruluş amacımız, gençlerin sorun ve ihtiyaçlarını karar alıcılara iletmek, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmesini sağlamak ve karar alma mekanizmalarına katılımını arttırmaktır. 4 yıl önce kurulan derneğimizin Manisa kolu, kısa bir süre önce faaliyetlerine başladı. İlimizde ilk olarak 'Şehirden Çıktım Köye Projesi'ni hayata geçirdik. Çalışmalarımız kapsamında Seyitli'de zor şartlar altında hizmet veren ilkokulu ile ana sınıfını yenilemek için kolları sıvadık. 32 gönüllümüzle birlikte okulumuzu boyadık, tamir ve tadilat çalışması yaparak kütüphanesine kitap desteğinde bulunduk. Tüm bu çalışmaları yaparken bizlere destek veren Yunusemre Belediyesi, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!