"Üniversiteli anneler" diploma heyecanı yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli anneler diploma heyecanı yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 10:07

Erzurum'da, okul çağında çocuğu olan annelerin bilgi ve birikimlerinin güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Anne Üniversitesi Projesi" kapsamındaki ikinci mezunları diplomalarını aldı.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (ATAKSAM) ve Yakutiye Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü projede 52 anne, mezun olmanın heyecanını yaşadı.     

Proje kapsamında annelere 3 aylık eğitim sürecinde çocuk ve aile ilişkileri, sağlıklı evlilik ve kadın hakları gibi eğitimler verildi.     

Yakutiye Belediyesi Esma Park'ta düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, annelik görevinin asla önemsiz bir müessese olmadığını söyledi.     

Çocukların yetiştirilmesi ve yuvanın devamında annelerin önemli unsur olduğunu belirten Koçak, şunları söyledi:
"Aldığınız bilgiler, yetiştirdiğiniz çocuklar için çok önemlidir. Anne bilgili olursa çocuk da bilgili yetişir. Bilgiye herkesin ihtiyacı var, zaman zaman yenilenmesi gerekiyor. Çocukların yetiştirilmesi ve aile yuvasının devamında anneler önemli unsur. Çocuklar dünyaya geldikleri andan itibaren annelerinin ellerinde hamur şeklinde olgunlaşarak önümüze çıkıyor. Dolasıyla annelik müessesinin, bugün üniversite mezunu semboliğiyle ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz."     

Haberin Devamı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da projenin amacına ulaştığını belirterek, belediye olarak bundan sonra da sosyal projelere ağırlık vereceklerini dile getirdi.     

Anne üniversitesi mezunları adına konuşma yapan Yasemin Yıldız ise mezun olduğundan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.     

Birçok konuda eğitim aldıklarını belirten Yıldız, "Doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Üniversite mezunu olmak bir hayaldi gerçek oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.     

Konuşmaların ardından pasta kesildi ve 52 anne mezuniyeti kep atarak aileleri ile kutladı.     

Programa, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu ve mezunlar ile aileleri katıldı.

BAKMADAN GEÇME!