Üniversiteleri kapanan öğrencilerden, balonlu eylem

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteleri kapanan öğrencilerden, balonlu eylem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 17:24

İzmir’de, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılma kararı verilen üniversitelerin öğrencileri, ÖSYM binası önünde basın açıklaması yaptı. Okullarının açılmasını diledikleri balonları uçuran öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İrem Çalışır, "Bu kurumlarda FETÖ bağlantısı olan tüzel ve özel kişilerin hakkettiği muameleyi görmesi en çok bizleri sevindirecektir. Fakat 65 bin öğrenci mağdur edilmemelidir. Bizler asla kanlı FETÖ mensuplarıyla bağı olmayan, vatanımız için canla başla çalışmaya hazır, vatanını seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına tam bağlı, temiz öğrencileriz" dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra FETÖ bağlantılı üniversiteler de kanun hükmünde kararnamelerle kapatıldı. Bu üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, öğretim hayatlarıyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması talebiyle basın açıklaması yaptı. Alsancak ÖSYM binası önünde üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını İrem Çalışır okudu. Kapatılan vakıf üniversitelerinin 65 bin öğrencisinin hakları için toplandıklarını belirten İrem Çalışır şunları söyledi:
"Bizler YÖK’ün onay verdiği, öğrenim hakkını garantör olarak güvence altına aldığı üniversiteleri tercih etmiş öğrencileriz. Olağanüstü hallerde mağduriyet yaratmadan, kazanılmış öğrenim haklarının korunması devletin denetim, kontrol ve güvencesindedir. OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile 15 vakıf üniversitesi FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılarak garantör üniversitelere devredilmiştir. Devletimizin güvenliği için alınan bu kararı, 65 bin mağdur öğrenci olarak saygıyla karşılamaktayız. Lakin yönetmelik gereği garantör üniversitelere devir yapılmışken, bu işlem 4 ağustos 2016 tarihinde sonlandırılmıştır. Ancak alınan yeni bazı kararla, 65 bin öğrencinin mağduriyetine çözüm üretildiği düşünülse de, sorunlar devam etmektedir."

Haberin Devamı

‘TERCİH ETMEDİĞİMİZ ÜNİVERSİTELERE MECBUR BIRAKILIYORUZ’

Yaşadıkları sorunları da sıralayan İrem Çalışır sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerleştirme yapılan yılda, puanımızın yetmesine rağmen tercih etmediğimiz üniversitelere şimdi mecbur bırakılmaktayız. Alınacak diplomalarda, kapatılan üniversitelerin isminin yer alması, meslek hayatımız boyunca kapıların yüzümüze kapanmasına sebep olacaktır. Bugün itibarıyla bu okullardan mezun olup, çalıştığı işyerinden çıkarılan örnekler mevcuttur. Yaz okullarının durumu, ödenmiş olan ücretlerin iadesi konularında YÖK açıklamalarında belirsizlik mevcuttur. Aynı üniversite tesislerinde, garantör üniversitelerin isim ve yönetiminde FETÖ bağlantısı olmadığı belirlenen mevcut öğretim üyeleri veya garantör üniversite öğretim üyeleriyle mevcut eğitime kaldığımız yerden devam edilmelidir."

Haberin Devamı

İrem Çalışır, "Bizler asla kanlı FETÖ mensuplarıyla bağı olmayan, mezun olduğumuzda vatanımız için canla başla çalışmaya hazır, mesleklerini ve vatanını seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına tam bağlı, temiz öğrencileriz" dedi.

Öğrenciler, basın açıklamasından sonra okulların açılmasını dileyip ellerindeki balonları havaya bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!