Üniversitelere ek yerleştirme tercihleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelere ek yerleştirme tercihleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 09:00

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversitelere ek yerleştirme tercih dönemi başladı. Tercihler 26-30 Ağustos arasında internet üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin duyurusuna göre adaylar tercihlerini internet üzerinden yapabilecek. Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. Bu süre tamamlandıktan sonra ücret yatırılamayacak. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılacak.

2016-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2016-ÖSYS’ye başvuru yapmış olmak gerekiyor. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 24’ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecekler. 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olanlar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değil. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. 2016-ÖSYS’de özel yetenek sınavı ile bir programı kazanmış olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!