Üniversitelerde tanıtım günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde tanıtım günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 12:19

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sonuçlarını öğrenen adaylar, şimdi de hangi üniversiteyi seçeceklerini düşünmeye başladı. Yükseköğretim kurumları da bu süreçte hem adaylara yardımcı olmak hem de kendilerini tanıtmak için tercih ve tanıtım günleri düzenliyor. İşte bazı üniversitelerin bu süreçteki etkinlikleri.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ:

Boğaziçi Üniversitesi’nin tanıtım günleri bu yıl, 19 - 27 Temmuz tarihleri arasında Güney Kampus’te yapılacak. Üniversite tercihinde bulunacak adaylar, Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım ve Bilgilendirme Ofisi’ni ziyaret ederek bölümler hakkında bilgi alacak. Aday öğrenciler ve aileleri, tercih formlarının teslim edilme tarihine kadar Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım ve Bilgilendirme Ofisini ziyaret ederek, tercih etmeyi düşündükleri bölümleri yerinde görüp, inceleme olanağına sahip olacak. Tanıtım ve Bilgilendirme Ofisi Cumartesi ve Pazar günleri de ziyaret edilebilecek. Aday öğrenciler ayrıca, 0530 168 87 70 telefon numarasını kullanarak WhatsApp üzerinden de üniversiteye ulaşıp sorularını yöneltebilecekler.

Tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında alanında başarılı Boğaziçili mezunlar ‘Kuşaktan Kuşağa Boğaziçi’ seminerleriyle kariyer yolculuklarını kendi ağızlarından aday öğrencilerle paylaşacak. Etkinlikte aralarında Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Boyner Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sunay, HEXAGON Danışmanlık ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir gibi başarılı isimlerin olduğu mezunlar kariyer yolculuklarını ve farklı sosyokültürel dönemlerde Boğaziçili olmanın ortak değerlerini aday öğrencilerle paylaşacak. Tüm oturumlar www.tanitim.boun.edu.tr/canli-yayin  adresinden canlı yayınla izlenirken, aday öğrenciler ve velilerle canlı röportajlar yapılacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin resmi facebook ve twitter üzerinden de izlenebilecek canlı yayınlar sırasında öğrenciler sorularını #bogazicinesor hashtag’i üzerinden sorabilecekler. Moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı ve aynı zamanda Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Biray Kolluoğlu’nun üstleneceği, mesleklerinde başarılarıyla öne çıkan mezunların vereceği seminerlerin tarihleri ise şöyle:

Haberin Devamı

22 Temmuz Cuma – 13.00-15.00 - Albert Long Hall-Büyük Toplantı Salonu

  • Serdar Sunay ’78-İşletme - Boyner Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Mehmet Erktin ’86-İnşaat Mühendisliği - Omurga Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
  • Gökhan Öğüt ’93-Endüstri Mühendisliği - Vodafone Türkiye CEO'su
  • Gönenç Tarakçıoğlu ’07-Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Triodor Software Ar-Ge Müdürü
  • Başar Başaran ’12-Endüstri Mühendisliği - Kunduz Kurucu Ortağı

25 Temmuz Pazartesi – 13.00-15.00 - Albert Long Hall-Büyük Toplantı Salonu

Haberin Devamı
  • Jan Nahum ’71-Makine Mühendisliği - HEXAGON Danışmanlık ve Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
  • Tijen Mergen ’81-Elektrik Mühendisliği - Tek Girişim Kurucusu & Doğan Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
  • Ebru Özdemir ’95-İnşaat Mühendisliği - Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı 

Üniversite sosyal medyadan şu hesaplarla takip edilebilecek:

Facebook: facebook.com/BogaziciUniv
Twitter: twitter.com/unibogazici
Instagram: instagram.com/unibogazici
Snapchat: @unibogazici
Youtube: youtube.com/BogaziciUniversitesi
WhatsApp: 0530 168 87 70 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ:

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tercih ve Tanıtım Günleri 2016, 20 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Tercih ve Tanıtım Günleri 20-22 Temmuz tarihleri arasında Merkez Yerleşke'de, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında ilgili fakültelerde gerçekleştirilecek. Öğrenci ve veliler, Beyazıt'taki Merkez Yerleşke'de ağırlanacak. İlgili fakülte ve yüksekokul öğretim üyelerinden İstanbul Üniversitesi hakkında detaylı bilgi alabilecek öğrenciler, üniversitenin tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendirilecek. Öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme imkanı bularak, her türlü sorularına cevap alacak öğrencilere, çeşitli hediyeler takdim edilecek. Etkinlikte 100'ü aşkın akademik ve idari personel görev yapacak. Tercih ve Tanıtım Günleri hakkında detaylı bilgiye "iutercih.istanbul.edu.tr" üzerinden ulaşılabiliyor.     

Haberin Devamı

Üniversite tercih fuarı

Üniversiteye girecek öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen "Üniversite Tercih Fuarı 2016" açıldı.

EKET Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Vakıf Üniversiteleri Birliği'nin desteğiyle 5 yıldır düzenlenen fuar, Türkiye genelinden 120 devlet ve vakıf üniversitesinin katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.     

Vakıf ve devlet üniversiteleri, meslek yüksekokulları ve yurt dışından uluslararası üne sahip üniversiteleri bir araya getirerek tercih dönemi gibi kritik bir zamanda üniversite adaylarına aynı çatı altında birçok üniversiteye ulaşma imkanı sunan fuar, 24 Temmuz'da sona erecek.     

Haberin Devamı

Adayların tüm üniversitelerle yüz yüze görüşebileceği fuarda rektörlerle tanışma toplantıları ve uzman akademisyenlerle görüşmeler yapılabilecek, "Doğru Tercih", "Tercihin Altın Kuralları", "Meslek Seçimi", "Kariyer Planlama" seminerleri gerçekleştirilecek.     

Fuar süresince 26 üniversite rektörü seminer verecek. Fuarda ayrıca, üniversite adayları uzmanlar tarafından tercih danışma hizmeti alabilecek.     

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ:

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tanıtım günleri başladı. 2 Ağustos’a kadar devam edecek tanıtım günleri 09.00 ile 19.00 arasında, Sümer Kampüsü’nde gerçekleştiriliyor.

Tanıtım günleri süresince aday öğrencilere ve ailelere eğitim olanakları, akademik programlar, burs seçenekleri, kampüs imkanları, üniversitenin yurtiçi ve yurtdışı olanakları, barınma imkanları hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Akademisyenler, Rektörlük Sergi Salonu’nda önünde oluşturulacak stantlarda, aday öğrencileri ve velileri, meslekler ve tercih konusunda bilgilendiriyor. Aday öğrenciler tanıtım günlerinde üniversite, üniversitenin sağladığı imkanlar, meslekler ve tercihlerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Tanıtım günleri çerçevesinde aday öğrenciler, 0850 360 0 248 numaradan AGÜ’yü arayarak, çağrı merkezinden de 09.00 ile 21.00 arasında bilgi edinebiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, aday öğrencilerin soruları WhatsApp’tan, ( 0533 154 50 94 ) 09:30 ile 02:30 saatleri arasında cevaplanıyor. Tanıtım günleri boyunca, Sümer Kampüsü’ne ilk 30 bin başarı sıralamasından gelen tüm aday öğrencilerin otobüs bileti, yeme-içme ve konaklama masrafları da Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) tarafından karşılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!