Üniversiteler tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 12:19

Üniversiteler tanıtıldı

Haberin Devamı

İZMİR'de, Özel Ege Lisesi'nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği Üniversite Günü yerli ve yabancı 20 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, kentte eğitim gören Anadolu ve fen lisesi öğrencileri, Türk üniversitelerinin yanı sıra farklı ülkelerdeki üniversitelerin öğrenim sistemini anlatan temsilci ve akademisyenlerle bir araya gelme fırsatı buldu.

Eraslan Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleşen 4. Üniversite Günü'ne Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Campus France, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Goethe Institut, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kâtip Çelebi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi katıldı. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu'nun da katılarak akademisyenler ve öğrencilerle sohbet ettiği etkinlik kapsamında Medipol Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Şakul, Yüksel Eraslan Kültür Merkezi'nde "Nasıl Öğreniyoruz" konulu konferans verdi.

Lise öğrencilerinin doğru bölüm ve meslek seçmelerine yardımcı olurken üniversitelerle ilgili detaylı bilgi almalarını sağlayan 4. Üniversite Günü'ne, Özel Ege Lisesi öğrencileriyle birlikte İzmir'deki farklı okullarda eğitim gören öğrenciler de ilgi gösterdi. Etkinlik için lise binasında her üniversiteye tam donanımlı bir akıllı sınıf ayrıldı. Üniversite yetkilileri, burada gün boyunca öğrencilere sunum yaptı. Böylece öğrenciler merak ettikleri tüm konular hakkında üniversitelerin yetkilileri ile bire bir temas kurarak bilgi sahibi olma fırsatı yakaladı.

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, "Öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçiminde önemli bir yardımı olduğunu düşündüğümüz ve ülkemizin önde gelen üniversitelerini bir araya getiren Üniversite Günü'nü dördüncü kez düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. İzmir'deki pek çok lise öğrencisi de bu hizmetten faydalandı. Öğrencilerimizin doğru gelecek planlaması yapmaları adına bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!