Üniversiteler: Demokrasiye sahip çıkma günü

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler: Demokrasiye sahip çıkma günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 22:45

Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ve üniversiteler resmi web sayfalarından 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişime karşı kınama mesajı yayımladı:

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu: Demokrasinin en önemli savunucularından üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı: Özgürlüğün sesi üniversitelerin bu durumu kabulü mümkün değil. Yapanlar milletimize hesap verecektir.

Vakıf Üniversiteleri Birliği: Bugün hangi siyasi görüşten olursak olalım; sivili ve askeri ile birlik ve beraberlik içinde demokrasimize sahip çıkma günüdür.

Boğaziçi Üniversitesi: Boğaziçi Üniversitesi her zaman koşulsuz demokrasiden yana olmuştur. Lanetliyoruz.

İstanbul Üniversitesi: Milletimiz ve devletimizin bütün kurumları, bu harekete gerekli cevabı demokratik yollardan verecektir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Toplumumuzun tüm kesimlerinin demokrasiye, laikliğe, hukuk devletine, insan haklarına, bireysel özgürlüklere ve kadın-erkek eşitliğine kararlılıkla bağlı kalması çağrımızı destekliyoruz.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi: Politik tercihler fark etmeksizin demokrasi ortak paydamızdır ve özgür düşünceyi şiar edinen herkesçe vazgeçilmez nitelik taşımaktadır.

Galatasaray Üniversitesi: Demokrasimize yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Ankara Üniversitesi: Akim kalmış bu ihaneti, ülkemizi sırtından hançerleyen bu darbe girişimini lanetliyoruz.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği: Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği olarak darbeye ve darbe girişimlerine karşı olduğumuzu bildiriyor, kınıyor ve lanetliyoruz. Nereden gelirse gelsin her türlü anti-demokratik girişim, şiddet ve baskının karşısındayız ve her koşulda demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını, barışı ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde üniversite camiasını ve tüm toplum kesimlerini laik-demokratik cumhuriyetimize sahip çıkmaya ve destek vermeye davet ediyoruz.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!