Üniversiteler açılıyor, restoranlar cirolarını 3'e katlıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler açılıyor, restoranlar cirolarını 3e katlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 13:31

Yemeksepeti verilerine göre kampüslere sipariş gönderen restoranlar üniversitelerin açılmasıyla cirolarını ve sipariş sayılarını 3’e katlıyor. Restoranlar bu talebi karşılamak için yeni döneme hazırlanırken, Yemeksepeti de bu yıl ilk kez üniversiteli olan öğrencileri unutmadı ve online yemek siparişi dünyasına adaptasyonlarını hızlandıracak bir mini rehber hazırladı. 99 bin farklı lezzet seçeneği ve milyonlarca TL’lik indirim ile kampüslere sipariş götüren 6 bine yakın Yemeksepeti restoranının verileri incelendi. Öğrencilerce en çok yenenler, favori lezzetlerin ortalama fiyatları ve ev özlemini giderip açlığı bastıracak ipuçları bu rehberde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrenci ve hocaları yeni öğretim yılı heyecanı sarmış durumda. Bu heyecanı restoranlar da paylaşıyor. Yemeksepeti verilerine göre her yıl okulların açılmasıyla, restoran başına cirolar ortalama yüzde 185, sipariş sayıları ise yüzde 190 artıyor. Öğrencilerden gelecek sipariş akınına cevap verebilmek ve bu büyük potansiyeli kullanmak için hazırlıklar şimdiden yapılıyor.

 

Yemeksepeti’ndeki 13 bin üye restoranın 6 bine yakını, 99 bin farklı ürün seçeneğiyle, 150 üniversitenin toplam 367 kampüsüne sipariş gönderiyor. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı içerisinde, öğrencilerin talepleri doğrultusunda bu rakamın daha da yükseğe çıkması bekleniyor. 2016’nın ilk yarısı kampüslere giden sipariş sayısı 1,1 milyonu buldu bile.

 

Haberin Devamı

Yemeksepeti’nden yeni üniversiteliler için mini karın doyurma rehberi

  • Çevredeki restoranları inceleyin, gözünüze uygun görünenleri yavaş yavaş deneyimleyin. Restoranları incelerken Yemeksepeti puan ve yorumlarını okumayı unutmayın.
  • Birkaç kişiyseniz hepiniz o restorandan farklı yemekler sipariş edin, farklı tarifleri içerisinden en çok hangisini beğeneceğinizi görün.
  • Tecrübeli öğrencilerin sohbetlerine kulak kabartın, restoran önerileri toplayın.
  • Vizeler, projeler derken yılın her anında gidip restoranda uzun uzun yemek yeme fırsatı yakalayamayacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Sevdiğiniz restoranların eve sipariş yapıp yapmadığını öğrenin.
  • Yemeksepeti kullanmak, öğrencilik hayatınıza büyük kolaylık katar. Uygun fiyatla, bol çeşitle, sorunsuz ve hızlı şekilde yemeğinize ulaşmanızı sağlar. Üye olduğunuzdan emin olun.
  • Dilediğiniz yemekleri arama kutusunda semtinize göre aratarak, Yemeksepeti’nde var mı diye önceden bilgi sahibi olun.
  • Gece geç vakit veya günün ilk saatlerinde restorana gitmek dahi isteseniz açık mı kapalı olduğunu Yemeksepeti’nden öğrenin.
  • Bir üniversiteli Yemeksepeti indirimleri konusunda uzmanlaşmalı. Yemeksepeti’ndeki pek çok diğer indirimin yanı sıra, kampüslere özel indirim de yapan 2000’in üzerinde restoran bulunuyor. Bugüne dek Kampüs indirimi sayesinde üniversiteliler milyonlarca TL fazla tasarruf etti. Bunları keşfetmeyi unutmayın.
  • Yemek seçmek konusunda kararsız kalırsanız, kadim öğrenci tercihleri size yol gösterecek:
    • Üniversitelilerin en çok tercih ettiği yemek tüm siparişlerin yüzde 19’unu oluşturan lahmacun. Onu çiğ köfte dürüm, Adana dürüm, tavuk şiş ve mercimek çorbası takip ediyor.
    • Şehirlere ve semtlere göre değişmekle birlikte, ortalama bir lahmacun 3.5 TL, çiğköfte dürüm 3,5 TL, Adana 9,5 TL, tavuk şiş 13,5 TL ve mercimek çorbası 5,5. TL’den satılıyor.
    • Okulların açılmasıyla birlikte sipariş oranları en çok artan, yani özellikle öğrencilerin tercih ettiği kategoriler ise sırasıyla ev yemeği, tavuk yemeği ve pilav.

Yemekler yalan söylemez. Öğrencilik demek uygun fiyatla geleneksel tatlara sarılmak, zaman zaman sağlıklı seçimler yapmak, biraz da ev özlemi çekmek demek. Tatil bitip evlerine dönünce, annelerin yemekleri yine öğrencileri bekliyor olacak. O güne kadar hem keyifle doymak hem de bu özlemi biraz dindirmek için Yemeksepeti’nin binlerce restoranı öğrencilere hizmet verecek.

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!