Üniversiteden doğada yaz okulu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden doğada yaz okulu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 13:11

İstanbul’da bir vakıf üniversitesi yeni bir yaz okulu düzenliyor. Kültür, çevre ve doğa alanlarıyla ilişkili üç dersini kapsayan yaz okulunu Çanakkale Ayvacık’a bağlı Güzelköy’de açılıyor. Öğrencilerin doğal, toplumsal, kültürel ortamla ilişkilerini artırmayı ve pratik bilgiler kazandırmayı amaçlayan yaz okulu, 5 Ağustos’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler kültür, çevre ve doğayı kapsayan dersleri yaz okulunda görecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi, ‘Kültür, Mekan ve İnanç’, ‘Çevre Çalışmaları’ ve ‘Doğa ve Temsilleri’ başlıklı derslerini kapsayan BİLGİ Doğada yaz okulu programını Ayvacık’ta açıyor. Yaz okulu süresince çevre, doğave kırsal yaşamla tematik bağı olan ders içeriklerinin pratikle zenginleştirilmesi hedefleniyor. 22 Temmuz- 5 Ağustos arasında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Güzelköy’de gerçekleştirilecek programda öğrenciler, doğayı ve toplumsal yaşamı deneyimleme fırsatı bulacak. 

Dersler, 8 dershanesi bulunan ve büyük bir bahçe içinde yer alan Güzelköy İlkokulu binasında işlenirken, öğrenci ve akademisyenler Ayvacık Öğretmenevi’nde konaklayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!