Üniversiteden 'Cesur Yürek' Tuğçe anıtı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 09:26

Almanya 'nın Offenbach kentinde, geçtiğimiz yıl bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve 28 Kasım Cuma günü yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak adına Giessen Üniversitesi’nde bir anıt taş dikildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Giessen Justus Liebig Üniversitesi, geçtiğimiz yıl iki kıza yardım ederken uğradığı saldırı sonrası iki hafta komada kaldıktan sonra ölen

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı
Tuğçe Albayrak için bir anıt dikti.

Üniversitede düzenlenen törene Tuğçe Albayrak'ın ailesi, öğretmenleri, arkadaşları, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi (CDU), Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, Giessen Büyükşehir Belediye Başkanı Dietlind Grabe-Bolz ve Gelnhausen kenti Belediye Başkanı Thorsten Stolz hazır bulundu.

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı


MEDENİ CESARET

Giessen Justus Liebig Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Joybrato Mukherjee yaptığı açıklamada, “Tuğçe, birçoğumuzun başını çevirip müdahale etmeyeceği, kendisini sorumlu hissetmeyeceği bir durumda insanlara yardım etti” dedi. Rektör Mukherjee, gösterilen medeni cesaretin olayın ülke genelinde duyulmasına neden olduğunu da belirterek, “Bu anıt insanlara Tuğçe’yi ve cesur müdahalesini hatırlatacak” diye konuştu.

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı


AĞABEYDEN TEŞEKKÜR

Tuğçe Albayrak'ın ağabeyi Doğuş Albayrak da yaptığı konuşmada, “Tuğçe’yi unutmak mümkün değil. Alman toplumu da onu unutmadı. Geçtiğimiz hafta Münih'te kardeşime medeni cesaretinden ötürü ödül verildi. Şimdi de üniversitenin böyle bir anıt dikmesi çok güzel. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı

Törenin ardından anıt taşın önüne çiçek bırakıldı.

“TUĞÇE DÜNYAYA DERS VERDİ”

Törenle açılan anıt taşın üzerindeki cam tabakada, “Tuğçe’nin hayali bir öğretmen olmaktı. Medeni cesaretiyle dünyaya ilk ve son dersini verdi” yazıyor.
Bu yazının altında ise şöyle deniliyor:
“Öğrencilerimizden Tuğçe Albayrak (28.11.1991-28.11.2014) şiddet kurbanı oldu. Cesur ve kendini düşünmeden başkasına yardım etmesinin bedelini hayatıyla ödedi. Tuğçe Albayrak 23 yaşındaydı.”

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı


OLAY NASIL OLMUŞTU?

Tuğçe Albayrak, 15 Kasım 2014 tarihinde bir restoranda tacize uğrayan iki küçük kızı kurtarmış, daha sonra kendisi saldırıya uğramıştı. Başına aldığı darbe ile yere düşen genç kız komaya girmiş, ve beyin ölümü gerçekleşmişti. Tuğçe’yi hayatta tutan yaşam üniteleri kapatılınca, Tuğçe Albayrak 23. doğum gününde yaşama veda etmişti. Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada Tuğçe’nin ölümüne neden olan Sanel M., üç yıl gençlik cezasına mahkum edilmişti.

Volkan BAĞCI
vbagci@hurriyet.com.tr



Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı
Tuğçe'nin adı vakıfla yaşatılacak

Üniversiteden Cesur Yürek Tuğçe anıtı
'Cesur Yürek' Tuğçe Albayrak, Almanya'da son yolculuğuna uğurlandı





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!