Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 13:28

- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin katılımıyla 12 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında yaygın tatbikatı gerçekleştirildi

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yaygın tatbikatı yapıldı.

Türkiye'de ilk kez Muğla'da düzenlenen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

Kampüsteki rektörlük binasında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, rektörlük binasında yangın çıktı. Patlamaların olduğu ve içeride yaralıların bulunduğu ihbarı üzerine 112 Acil Servis ekipleri harekete geçti.

Menteşe'de bulunan motorize ekipler ve Kötekli Mahallesi'ndeki ambulans olay yerine sevk edildi. UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri de olayla ilgili bilgilendirerek çıkış yapılması istendi. 112 Acil Servis, olay yerinde yaralıların fazla olması ihtimaline karşı İzmir'den hava ambulansı talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Olay yerine ulaşan ekipler, ilk etapta dumandan etkilenen 10 kişiyi kurtararak hasta toplanma alanına aldı. Ekipmanları ile bina içerisine giren UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri, yaralılara müdahale etti. Yaralıları dışarı çıkaran ekipler, hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerine yaralıları teslim etti.

Yangının çıktığı bölgedeki merdivende hasar oluşması nedeniyle UMKE ekipleri binanın çatı katında iplerle istasyon kurarak, kırmızı kodlu bir hastayı güvenlik tedbirlerinin alınması sonrası halat yardımıyla indirdi.

Hastadaki ağır yanıklar nedeniyle hava ambulansına taşınan yaralı, hava ambulansı ile İzmir'e gönderildi. Binadan kurtarılan 7'si ağır 12 yaralı ise ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Tatbikat, başarılı şekilde tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!