Üniversitede sporcu beslenmesine özel konferans

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede sporcu beslenmesine özel konferans
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 15:20

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü tarafından ‘Sporcu Beslenmesi ve Ergojenik Yardımcılar’ konferansı düzenlendi. Programda, sporcuların performanslarını üst düzeyde tutabilmeleri ve başarı elde edebilmeleri için beslenme konusuyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Haberin Devamı

Üniversiteli sporcuların beslenmesi dünya şampiyonunun da katıldığı bir konferansla tartışıldı. Mehmet Akif Ersoy Eğitimi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Sporcu Beslenmesi ve Ergojenik Yardımcılar’ konferansına, 2012 NABBA (Amatör Ulusal Vücut Geliştirme Birliği) Dünya Şampiyonu Serdar Aktolga ile CISSN (Uluslararası Spor Beslenmesi Derneği) Sporcu Diyetisyeni Coşku Mutlu, konuşmacı olarak katıldı. Programda, sporcuların performanslarını üst düzeyde tutabilmeleri ve başarı elde edebilmeleri için beslenme konusuyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayla Taşkıran, sporcuların performansını artırmak için kullandıkları vitamin ve destek haplarının bilinçsizce kullanıldığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

PROETİN KULLANIMINA DİKKAT

Sporcu Diyetisyeni Coşku Mutlu, sporcu beslenmesi konusuyla ilgili bilgilerin sorgulanması gerektiğini ifade ederek kas almak isteyenlerin bunu neden istediklerini bilmeleri ve o amaçla çalışmalarını sürdürmelerini tavsiye etti. Vitamin ve mineral kullanımındaki yanlışlara da değinen Mutlu, protein kullanımındaki aralıklara dikkat edilmesinin önemli olduğunu belirterek, miktarının da iyi ayarlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

2012 NABBA Dünya Şampiyonu Serdar Aktolga ‘Sporda Ergojenik Yardımcı Kullanımı’ başlıklı bir konuşma yaptı. Kendi sportif yaşamı ve başarılarından söz eden Aktolga, yaşama bakışı ve sporda beslenme konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aktolga öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

BAKMADAN GEÇME!