Üniversitede senfoni keyfi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede senfoni keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 12:09

Üniversitede senfoni keyfi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) konser verdi. Konserde, ödüllü keman sanatçısı Muhammedcan Sharipov kemanıyla izleyenleri büyüledi.

AÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür-Sanat Komisyonu'nca kampüs ve şehrin bütünleşmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda düzenlenen yılın ilk müzik etkinliğinde üniversiteye davet edilen şef Oğuz Kavruk'un yönettiği ADSO konseri oldu.

Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen konserde, müzik eğitimini halen Avusturya'da sürdüren keman sanatçı Muhammedcan Sharipov solist olarak sahneye çıktı. Misafir sanatçı olarak dünyaca ünlü orkestralarla turnelere de çıkan Muhammedcan Sharipov, kemanıyla besteci W.A. Mozart'ın 4. Keman Konçertosu 'Re Majör, K. 218'den bazı eserleri seslendirdi. Sharipov'un kemanına ADSO Orkestrası eşlik etti.

Muhteşem konserin sonunda solist Muhammedcan Sharipov, şef Oğuzhan Kavruk, orkestra üyeleri alkış yağmuruna tutuldu. AÜ Kültür-Sanat Komisyonu Üyesi Ebru Nalan Sülün, sanatçı Sharipov ile şef Kavruk'a çiçek sunup teşekkür etti.

ADSO Orkestrası'nın yıl içerisinde üniversite de 4 konser daha gerçekleştireceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!