Üniversitede sağlıklı yaşam için bisiklet dönemi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede sağlıklı yaşam için bisiklet dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:35

Üniversitede sağlıklı yaşam için bisiklet dönemi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı tarafından 'Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü' kapsamında gönderilen 100 bisiklet Halk Sağlığı Müdürlüğünce Cumhuriyet Üniversitesi'ne (CÜ) protokolle teslim edildi. 
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Ebru Aktaş katıldı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, "Obezite çağımızın en büyük hastalıklarından birisi ve bu da hareketsizlikten meydana geliyor. Sağlıklı hayat projesi kapsamında üniversitemizin de yapması gereken birçok çalışma var. Gerek çalışanlarımız, gerekse hocalarımız sürekli oturduklarından dolayı harekete ihtiyaç duydukları kesin. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığı ve Sivas Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile böyle bir protokol yapıyoruz. Bu protokol 3 yıl geçerlidir. Üniversitemize 100 adet bisiklet verilecek. Bizim üniversite yerleşkesi içerisindeki yollarımıza bisiklet yolu projelerimiz de var. Bunun yanı sıra bisiklet park istasyonları oluşturacağız. Teslim edilen bisikletler bu istasyonlarda bulunacak. Öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlarımız bu bisikletten istifade edecekler" dedi.
Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam ise konuşmasında, bakanlığın çalışması kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Bu kapsamda üniversite çalışanları ve öğrencilerinin hareketli hayata teşviki amaçlanmaktadır. Kendimizi yaşlılığa hazırlamak, sağlıklı bir hayat sürmek için mutlaka dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra bedensel aktivitelerde de bulunulması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!