ÜNİVERSİTEDE MÜSTEHCEN TAKVİM KRİZİ

Güncelleme Tarihi:

ÜNİVERSİTEDE MÜSTEHCEN TAKVİM KRİZİ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 14:57

Akdeniz Üniversitesi'nin hazırladığı masa takvimi ilginç bir tartışmaya neden oldu

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) tarafından hazırlanan ve 2017 yılı Ocak ayında tüm akademik ve idari personele dağıtımı yapılan masa takvimi, bazı personeller arasında ilginç bir tartışmaya neden oldu.

TAKVİM TOPLATILSIN

Takvimde, üniversite kampüsü ve farklı fakültelerdeki öğrencilerin fotoğraflarına yer verilirken, Ekim ayına ilişkin hazırlanan takvim sayfasındaki fotoğrafın müstehcen olduğunu savunan bazı personeller AÜ Rektörlüğü’ne başvuruda bulunarak takvimlerin toplatılmasını istedi.

‘PENİSE BENZİYOR’

Ekim ayına ait takvim yaprağında AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden bir öğrencinin fotoğrafı kullanılırken, öğrenciye ait çalışmanın ‘penise’ benzediğini iddia eden üniversite çalışanı K., “Bu benzetmeyi sadece ben değil birçok arkadaşımız yaptı ve bunu ilgili birimlere aktardık. Bana göre o takvim toplatılmalı” dedi.

Haberin Devamı

 ‘AÇIKLAMA YAPILDI’

Takvimde kullanılan fotoğrafla ilgili bazı şikâyetler aldıklarını doğrulayan AÜ yönetimi, “Bazı personellerimiz takvimde kullanılan fotoğraftan farklı anlamlar çıkarmış. Hassasiyetlerini bize ilettiler. Biz de kendilerine gerekli açıklamayı yaptık” dedi.

 ‘BEN BİR ŞEYE BENZETEMEDİM’

 Hürriyet’e konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Takvimi bana da gösterdiler. Ben bir şeye benzemedim. Nasıl böyle bir anlam çıkarıldığını da bilmiyorum. O fotoğraftaki de bizim öğrencimiz. Zaten bu saatten sonra yapılacak bir şey de yok” dedi.

BAKMADAN GEÇME!