Üniversitede makam krizi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede makam krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 15:10

 FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Nevzat Saban, görevine iade edildi. 

Haberin Devamı

ANTALYA’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan bir süre sonra serbest bırakılan, bu süreç içinde de Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Nevzat Saban, görevine iade edildi.

 

Üniversitede makam krizi
Nevzat Saban

‘ODAYI BOŞALT!’

 Karar sonrası, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndaki makamına girmek isteyen Saban, kendisi gözaltındayken göreve başlayan Daire Başkan Vekili Özer Baş’la karşı karşıya geldi. Saban, makam odasını kullanan Baş’tan odayı boşaltmasını istedi. Ancak Baş, kendisine herhangi resmi bir tebligat yapılmadığını belirterek odayı boşaltmayı reddetti.

Haberin Devamı

‘HUKUKSUZLUK VAR’

Makam tartışması büyüyünce konu Rektörlük makamına ulaştırıldı. Nevzat Saban’ın avukatı Vedat Saban, “Müvekkilim görevine iade edilmesine rağmen makam odasına girememiştir. Nasıl böyle bir şey olduğunu biz de anlamadık. Ortada hukuksuz bir durum var. Konu rektörlük makamına iletildi. Nasıl bir karar alınacağını bekleyip göreceğiz” dedi.

 ‘HABERİM YOK DEMİŞ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Serinoğlu, “Söz konusu personelin göreve iadesi ile ilgili resmi işlemlerin yapıldığı doğru. Ancak kendisi başka bir birimde görevlendirildi. Kendisi, ‘Haberim yoktu’ diyerek eski görev yerine gidince böyle bir karışıklık yaşanmış. Biz kendisini özlük haklarında değişiklik yapmadan Eğitim Fakültesi’nde görevlendirdik” diye konuştu

BAKMADAN GEÇME!