Üniversitede 'Hukuk' paneli

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede Hukuk paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:48

Üniversitede 'Hukuk' paneli

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen panelde; Av. Dr. İsmail Esin ve Av. Eren Kurşun 'Hukukçu Nasıl Olmalı' konusunda hukuk fakültesi öğrencileriyle bilgi paylaşımında bulundu.

Öğrencilere iyi bir hukukçu nasıl olunması gerektiği konusundan tavsiyelerde bulunan İsmail Esin, iyi bir hukukçunun aynaya bakarken bir önceki gün utanacağı bir şeyi görmeyen olmalı şeklinde yorumlayarak, "Utanacağın bir şeyi yapma ama unutma ki, yarın aynı aynaya yeniden bakacaksın. Bugün de utanacağın şeyi yapma, dün yapmadığın için bugün aynaya mutlu bak, yarın tekrar bakacağını hatırlayarak yaşamak gerekir" dedi.

'İyi bir hukukçuda; sorumluluk duygusu, disiplin, bilgi gerekir' diyen Esin, bilgiye ulaşmanın artık çok kolay ama doğru şekilde kullanabilmek için doğru analizin gerekli hale geldiğini vurgulayarak, "Çok çalışmak ve yabancı dili çok iyi öğrenmek lazım. 2017 Yılında yabancı dil biliyor musunuz? Sorusunu genç nesle sormuyor olmamız lazım. Bilgiyi mantıklı bir şekilde kullanmak ve disiplin çok önemli. Disiplini kaybettiğiniz zaman ne zeka ne de bilgi bir işe yarıyor" diye konuştu.

İyi avukat olmanın iyi insan olmaktan geçtiğine dikkat çeken Eren Kurşun ise çalışkan olunup, işi ciddiye almanın temel ilke edinilmesi gerektiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!