Üniversitede 'Fusion' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede Fusion sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 16:14

Üniversitede 'Fusion' sergisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk ve Grafik Bölüm Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından hazırlanan 'Fusion' Fotoğraf Sergisi açıldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, Füzyonun aslında iki atomun bir araya gelerek daha güçlü bir atom çıkarması olarak tanımlandığını ifade ederek, "Gastronomik açıdan bakıldığında füzyon, kültürler arası mutfak anlamına geliyor. İki farklı kültürün bir araya gelerek oluşturduğu yeni bir yemek akımı diyebilirim. Gaziantep'te çok yaygın bir yemek olan Alinaziğin altında patlıcan söğürme değil de İtalyan risottosu ile verirseniz işte bu Türk ve İtalyan kültürünün birleşiminden oluşan yeni bir akım demektir" dedi.

Eserleri içerisinde gezdiği yerlerin ve yemeklerin fotoğraflarının yer aldığını aktaran Grafik Bölüm Uzmanı Bayram Bozhüyük, daha önce reklam fotoğrafçılığıyla ilgili çalışmaları olduğunu, oradaki fotoğrafların da derlenmiş hallerinin sergide mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Serginin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Gaziantep'in çok farklı medeniyetlere, çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu belirterek, bu anlamda serginin çok önemli olduğunu söyledi. Sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Okumuş, sergide emeği geçenlere öğrencilere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!