Üniversite yönetiminde yeniden yapılanma

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yönetiminde yeniden yapılanma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 11:27

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı’na Işılay Saygın’ın gelmesinin ardından, mütevelli heyetinde de değişim yaşandı. Dr. Nazan Pedükcoşkun, Dr. Hakan Tartan, Prof. Dr. Saffet Mutluer, işadamı Fikret Aktaş mütevelli heyetin yeni üyeleri oldu.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi’nde Abdullah Kavuk’un Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini eski Bakan Işılay Saygın’a bırakmasının ardından başlayan yeniden yapılanma tamamlandı. Kavuk mütevelli heyet üyeliğini sürdürürken, eski vali Kutlu Aktaş da sağlık sorunları nedeniyle üyelikten ayrıldı. İşadamı Ahmet Küçükbay, Şeref Sipani ve Av. Kadriye Özyurt da mütevelli heyet görevlerini bıraktı.

Ayrılanların yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı, eski Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Prof. Dr. Saffet Mutluer, Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun ile işadamı Fikret Aktaş mütevelli heyete girdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, kamuoyunun yakından tanıdığı yeni isimlerle güçlerine güç kattıklarını açıkladı. Eski Devlet Bakanı Saygın, daha büyük hedeflere, daha da güçlenmiş olarak emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi, şunları söyledi:
"İzmirli eğitim gönüllülerinin ortak eseri Gediz Üniversitesi, 7 yıl gibi kısa sürede çok başarılı bir noktaya ulaştı. Şu an 96 ülkeden yaklaşık 8 bin öğrencisi olan uluslararası bir eğitim markasıyız. TÜBİTAK’ın ülkemizin en başarılı 50 üniversitesini belirlediği ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde tüm üniversiteler arasında 41’inci, vakıf üniversiteleri arasında ise 15’inci sıradayız. Son 2 yılda 59 bilimsel proje üreten, bir yılda 15 buluşuna patent başvurusunda bulunan Gediz Üniversitesi olarak şehrimize, ülkemize ve insanlığa daha çok değer katmak istiyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ sözüyle çizdiği yolda ilerlerken ne mutlu ki şimdi daha da güçlüyüz. Aramıza katılan eğitime gönül vermiş yeni mütevelli heyeti üyelerimizle birlikte çok daha güzel işler yapacağız."

KİMLER GELDİ?

Haberin Devamı

10 kitabı bulunan Gazeteci ve yazar Dr. Hakan Tartan, 20’nci ve 21’inci dönem İzmir Milletvekilliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Konak Belediye Başkanlığı yaptı. Prof. Dr. Saffet Mutluer, beyin ve sinir cerrahisinde önde gelen isimler arasında yer alıyor. Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun, ülkemizde ve yurtdışında eğitimini aldığı el cerrahisi-mikrocerrahi alanında İzmir’in tanınmış doktorlarından. Dört üniversite mezunu Opr. Dr. Pedükcoşkun, Aralık 1998-Kasım 2012 tarihleri arasında Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

Haberin Devamı

İşadamı Fikret Aktaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. Belediye Meclis üyeliğinde, İzmir Müteahhitler Derneği başkanlığında bulundu.

 

DHA

 

BAKMADAN GEÇME!