Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 13:45

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile cinayete kurban giden bazı kadınların aileleri, Özgecan Aslan'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu - Platform temsilcisi Gülsüm Kav: "Özellikle kendimizi idam, hadım etme gibi yine insan haklarına aykırı cezalardan ayırt etmek için talebimiz, ağırlaştırılmış müebbettir, idam istemiyoruz"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile farklı illerde cinayete kurban giden bazı kadınların aileleri, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye sonrası grup adına açıklama yapan platform temsilcisi Gülsüm Kav, Aslan ailesinin acısını paylaşmak için geldiklerini söyledi.

Kav, "Bu büyük üzüntünün bitmesi mümkün. Platform olarak 5 yıldır kadınların öldürülmesinin önüne geçip, mutlu mesut yaşamanın yolunu arıyoruz. Bu, Türkiye'deki bütün kesimlerin ortak acısıdır. O yüzden bugün de öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle buradayız" dedi.

Benzer suçu işleyenlerin cezasında indirim yapılmasının yeni cinayetlere sebep olduğunu öne süren Kav, bundan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de öneri sunduklarını belirten Kav, şöyle devam etti:

"Acının bitmesi için ilk adımın atılmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle kendimizi idam, hadım etme gibi yine insan haklarına aykırı cezalardan ayırt etmek için talebimiz, ağırlaştırılmış müebbettir, idam istemiyoruz. Bir insan hakları suçu olan kadın cinayeti yine bir insan hakları ihlaliyle örtülemez. Yapılması gereken bellidir, ağırlaştırılmış müebbet maddesinin kadın cinayetlerinde uygulanması. Bu, şu anda bizim takip ettiğimiz davalarda uygulanabilir ama hakimlerin, savcıların inisiyatifine bırakılmış durumda. Biz bunun resmi kriter kazanmasını istiyoruz çünkü yasada o boşluk olduğu sürece çok haksız, adaletsiz indirimler oluyor. Yerine getirilebilir bir talebimiz var. Nasıl mecliste 4 partinin ortak görüşüyle kadına yönelik şiddeti araştırma komisyonu kurulduysa bu bizim ortak acımız ise bütün herkes bunda birleşiyorsa bu cezada olması gereken düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Meclise de çözüm önerilerimizi sunduk, bu sese kulak vereceklerine inanıyoruz."

Öte yandan, Aslan ailesi, Müftü Camisi'nde öğle namazının ardından mevlit okuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!