Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 16:14

- Ali İsmail Korkmaz ile Abdullah Cömert'in anneleri, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile Abdullah Cömert'in anneleri, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Anne Songül Aslan ile görüşerek baş sağlığı dileklerini sundu.

Baba Edip Cömert'in de yer aldığı ziyarette evden kol kola çıkan Cömert ile Korkmaz, gözyaşı döktü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Korkmaz, aileye sabır dilediklerini söyledi.

Korkmaz, genç ölümlerin son olmasını temennisinde bulunarak, "Dilekler Özgecan'ı, Ali İsmail'i geri getiremez ama son olması için, bu acıların sonlandırılması için en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. İyi hal indirimi ne oluyor inanın ben Alim'e yapılandan sonra hala anlayamıyorum. Onlara ödül cezası gibi bir ceza verdiler. Yeter artık diyorum. Artık analar ağlamasın, bu canlar yitirilmesin" dedi.

Haberin Devamı

Özgecan'ın, Ali İsmail Korkmaz gibi üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatan Korkmaz, "Özgecan'ın nice hayalleri vardı. Bu hayalleri söndürmeye kimsenin hakkı yok. Canice katledildiler, katledildiler demek bile canımı yakıyor. En ağır bir biçimde cezalandırılmalarını istiyorum. Ali'de hissettiğim acıları Özgecan'da hissettim. Çünkü aynı mağduriyetler, aynı şekilde canice katledildiler" diye konuştu.

Anne Hatice Cömert de olaya üzüldüğünü ifade ederek, suçluların en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi.

Acılarının büyük olduğunu belirten Cömert, "Bizim acımız çok büyük. Her cuma gidip, çocuklarımızın mezarını ziyaret ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!