Üniversite öğrencisi muhtar adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi muhtar adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 16:08

Muğla Menteşe’de 4 bin 150 seçmeni bulunan Kötekli Mahallesi'nde bir üniversite öğrencisi, muhtarlık için aday oldu.

Haberin Devamı

Kötekli Mahallesi'nde muhtarlık için adaylığını ilan eden 3 adaydan birisi, üniversite öğrencisi Barış Esen ve diğer 2 aday, 4 bin 150 seçmeni ikna etmek için için çalışmalarını sürdürüyor.

Esnaf ve öğrencilerin kaldığı evleri, iş yerlerini gezerek muhtar olmak için destek isteyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği son sınıf öğrencisi olan Barış Esen şöyle dedi:
“Mahallede eksik kalan, güzel ve kaliteli hizmetler yapabilmek, üniversite öğrencilerinin sorunlarına çözüm üretebilmek için adaylığımı ilan ettim. Bu sürece katılmaya arkadaşlarım ve hocalarımın cesaretlendirmesiyle karar verdim. Burası öğrenci olarak geldiğim bir bölgeydi. Daha sonra burada çalışmaya başladım. Buraya bir şeyler katmak istedim. Öğrenciliğim bittikten sonra muhtar olarak burada kalmaya devam etmek istiyorum. Mahallenin yüzde 80'inin öğrenciden oluşuyor. Ancak ikametlerinin burada olmaması nedeniyle oy kullanacak fazla genç yok. Adaylığımı açıklamam beklenen bir şey değildi. Çünkü Türkiye genelinde bir örneği yok. Kendimi öncü olarak görüyorum. Umarım bu son olmaz. Gençler daha fazla yerel yönetimde söz sahibi olur. Sadece öğrencilerden değil, akademisyenler de bana destek veriyor. Bir öğrencinin böyle bir atılım yapması onların çok hoşuna gitti.

Haberin Devamı

Sorunu çözmek için yaşamak gerekiyor

Mahallede en büyük sıkıntı ulaşım ve altyapı. Bu soruna sıkıntısına belediye aracılığıyla çözüm bulacağız ve acil eylem planları gerçekleştireceğiz. Ulaşımda belirli saatlerde yoğunluk yaşandığı için bunları da ortadan kaldırmak için çalışacağız. Belediyenin projelerini yürüteceğiz. Barınma sıkıntısı var, yurtlar, apartlar yetersiz. Öğrenciler olarak bizim de halklarımızı savunmamız gerekiyor. İnsanların mutlu olmasını istiyorum. Başkalarının sorununu kendi problemim gibi gören birisiyim. Elimden geldiği kadar öğrenci arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışacağım. Sloganım 'Sorunu çözmek için yaşamak gerekir'. Aza heyetimiz de genç. Bölgenin sorunlarına hakimler. Güzel şeyler yapacağıma inanıyorum."

BAKMADAN GEÇME!