Üniversite Öğrencisi İrem Dai, Paris’teki Gıda Programında Türkiye’yi Temsil Etti

Güncelleme Tarihi:

Üniversite Öğrencisi İrem Dai, Paris’teki Gıda Programında Türkiye’yi Temsil Etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 19:20

DÜNYANIN 35 ÜLKESİNDEN, 43 GENCİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN EATİNG CİTY SUMMERCAMPUS PROGRAMINA KATILAN GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ,GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ İREM DAİ TÜRKİYEYİ TEMSİL ETTİ.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakütesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İrem Dai, dünyanın 35 ülkesinden, 43 gencin katılımıyla gerçekleştirilen uluslararası gıda programında , Türkiye’yi temsil etti.
Fransa’nın başkenti Paris’te ki La Bergerie de Villarceaux Çiftliği’nde düzenlenen Eating City SummerCampus programına katılan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi İrem Dai, Türkiyeyi temsil etti. Gıda sistemleri sürdürülebilirlik çalışmalarında etkin rol almasını amaçlayan ve uluslararası iletişim köprüsü kurulmasına yönelik çalışmaların yapıldığı programa katılan Dai’nin koordinatörlüğünü ise GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğreim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Koçak Yanık üstlendi. Yanık, programın temel amacının gıda sistemlerinde sürdürülebilirlik problemlerine dört ana element olan ateş, su, toprak ve hava penceresinden bakarak, çözüm geliştirmek olduğunu belirtti. Yanık, on gün süren programda sunumları ve fikirleriyle alanında uzman konuşmacıların çözüm mekanizmaları oluşturduğunu sözlerine ekledi. İrem Dai ise global gıda ve tarım problemlerinin çözümünde kökendeki problemlere odaklanılması gerektiğine karar verildiğini söyledi. Dai, "Kısa vadede ürün dayanıklılığı ve sağlamlığı için mahsulde, nicelik için nitelikte, bütünlükteki kalite için, en küçük parçada ve yeniden tanımlanan tüm ölçütlerin başarısındaki artış için ise ekonomik sistemimizde reforma ihtiyaç duyulduğu yolunda ortak fikirler ortaya çıktı. Uzun vadede ise, rekabet ahlakının ben merkezliliğinden, topluluk ve dayanışma etiği tabanına kayan bir sosyo-ekonomik sisteme ihtiyaç olduğu düşüncesinin benimsendi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!