Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Çakıroğlunun öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:54

- EÜ'de Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasıyla ilgili biri tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi- Duruşmada terör örgütü PKK'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan sanık Cihat B. de ifade verdi

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanya devam edildi.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S, terör örgütü PKK'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan ve bu davanın tutuksuz sanığı Cihat B. ile taraf avukatları, Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı.
İzmir, Gümüşhane, Uşak ve Aydın baro başkanlarının da izlediği duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler alınmadı.
Alınan bilgiye göre, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmada, kimlik kontrolü yapılmasının ardından Cihat B. ifade verdi.
Cihat B, savunmasında, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, olay esnasında kafenin kapısında beklediğini, karşı tarafın kalabalık olduğunu ve kimseye bıçakla saldırmadığını öne sürdü.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarından Sedef Özdoğan'ın reddi hakim talebini geri çevirdi.
Olayın tanıklarından 112 Acil Servis sağlık görevlisi N.G. ifadesinde olaydan telsiz anonsuyla haberdar olduğunu, olayın meydana geldiği yere giderken bir grup tarafından fakültenin içine kilitlendiğini ve burada uzun süre bekletildiğini anlattı.
Grubun, darp edilen arkadaşları Sezgin Y’ye müdahale edilmesini istediğini aktaran N.G., “Sezgin Y’ye yaptığım müdahalenin ardından biraz zaman geçince Fırat için yeni ambulans geldi. Beni daha sonra kilitledikleri yerden bıraktılar. Asıl gitmem gereken yere doğru yöneldim. Kafeye gittiğimde, kanlı bıçağı Nurullah S’nin koltuk altında gördüm. Ölen kişiye zamanında müdahale edilemedi. Darbedilen kişinin durumu o kadar da ağır değildi" dediği öğrenildi.
Mahkeme başkanı, olay günü üniversitede görevli bazı güvenlik görevlileri ile güvenlik amiri M.E.U'yu tanık olarak dinledikten sonra duruşmayı erteledi.
Bu arada, adliye önünde toplanan Ülkü Ocakları üyesi bir grup, duruşma süresince slogan attı, duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı.
- Olay
Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'de öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!