Üniversite öğrencilerine kanser anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine kanser anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 10:45

Üniversite öğrencilerine kanser anlatıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRK Kanser Araştırma Ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine, Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında bilgi verildi.

Gaziantep Üniversitesi'nin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde, ‘Dünya Kanser Günü’ ve ‘Sigarayla Savaş’ konulu iki stand açıldı. Dernek üyeleri daha sonra da okul bahçesinde öğrencilerle sohbet edip kanseri anlattı. 4 Şubat’ın Dünya Kanser Günü olduğunu, bu nedenle başta okullar olmak üzere birçok yerde, çok sayıda etkinlik düzenlendiğini belirten Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Alaettin Demircan, “Bu kapsamda Hemşirelik Yüksek Okulu’nda da etkinlik planlamıştık. Ancak, üniversitemizin yarıyıl tatilinde olması nedeniyle programımızı şimdi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Öğrencilere, bu yılki Dünya Kanser Günü içeriği olan ve Dünya Kanser Kontrol Örgütü tarafından belirlenen 'Yapabiliriz- Yapabilirsin' konulu bilgilendirmede bulunan Demircan, kanserle mücadelede erken teşhis, sigara başta olmak üzere çeşitli zararlı alışkanlıkların hastalıkla ilişkisini anlattı. Dernek üyeleri, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri daha sonra Doç. Dr. Zeynep Güngörmüş ve Doç. Dr. Derya Tanrıverdi ile hemşire adaylarıyla birlikte Onkoloji Hastanesi’ne giderek tedavi gören hastalarla sohbet edip, Umut ve Palyatif Evi’ni ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!