Üniversite öğrencilerine hava kirliliği anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine hava kirliliği anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:12

Üniversite öğrencilerine hava kirliliği anlatıldı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde Temiz Keşan Derneği, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine, hava kirliliği konulu seminer verdi.

Okulun konferans salonunda verilen seminere Temiz Keşan Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Kemal Kef, Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin, Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) yöneticisi Faruk Eker ve üyeleri katıldı.

Op. Dr. Kemal Kef, seminere katılanlara teşekkür ettikten sonra temiz havanın önemi, hava kirliliğine yol açan nedenler, hava kirliliğinden etkilenen risk grupları ve hava kirliliği için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi. Kef, yaşamak için en önemli etkenin hava olduğu için burada olduklarını belirterek, “Ülkemizde de son yıllarda hava kirliliğine duyarlılık arttı. Ve hava kalitesi indeksi diye havamız takip edilmeye başlandı. Anayasa’ya bir madde eklendi. Anayasa’nın 56’ncı maddesine göre ‘herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.’ Yani sizlerin ve hepimizin anayasal hakkımızdır. Devletimizden temiz bir hava istemek bizim anayasal hakkımızdır” diye konuştu.

KANSER SOLUYORUZ

Hava kirliliğini yaratan nedenleri aktaran Kemal Kef, yetkililerden hava kirliliğini önleyen önlemleri almasını beklediklerini söyledi. Kef, “Havada saç tellerinizden daha ince partiküller var. Bizim sessiz katil dediğimiz, çok küçük partiküller var. Bunlar gazların dışında olan küçük maddecikler. Bunlara sessiz katil diyoruz çünkü kansorejenler. Yani kanser oluşturuyorlar. Bunların sınırı 50 mg/m3 Türkiye’de ise 90 mg/m3 kabul edilmiş. Keşan’da 2 hafta önce bir ölçüm gördüm. Ev içinde 240mg/m3 çıktı. Dışarıda 400 küsur mg/m3. Benim aklım almıyor. Bırakın kirli havayı, zehir solumayı resmen kanser soluyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!