Üniversite öğrencileri Yüksekova'daki fabrikaları gezdi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri Yüksekovadaki fabrikaları gezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 12:20

Üniversite öğrencileri Yüksekova'daki fabrikaları gezdi

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-HAKKARİ Üniversitesine bağlı Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nda  öğrenim gören öğrenciler,ilçedeki fabrikaları gezerek bilgi aldı.

Hakkari Üniversitesine bağlı Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören 70 öğrenci,Yüksekova'daki fabrikaları gezerek, üretimin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi aldı. Öğrenciler,İlçe merkesindeki Baskın Süt,Tat-San SanYemek Fabrikaları ile Büyükçiftlik Beldesinde bulunan Zey-Su fabrikasını gezip,yapılan üretim hakkında fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Yüksekova Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mustafa Güven Gök, geziden çok keyif aldıklarını belirterek,“Yüksekova Meslek Yüksek Okulu olarak, Girişimcilik üretim yöntemleri ve kalite yöntemleri,  dersleri kapsamında öğrencilerimize özellikle ikinci sınıf öğrencilerimize teknik bir gezi yaptırdık. Bu pratik uygulamada, teorik olarak gördükleri derslerin grafik olarak da uygulamada nasıl gerçekleştiği, yöntemlerin nasıl olduğunu, üretimlerin nasıl olduğunu yerinde görsünler istedik.Gezimizin  asıl amacı buydu. Bu gezide ilk olarak Zey-Su fabrikasını gezdik. Bize üretimlerin nasıl yaptıklarını, suyun ilk şişe formundan plastik hammadde formuna şişeye nasıl dönüştüğünü, suyun nasıl paketlenip kolilendiğini basamak basamak anlatıp öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Bu gezimiz, öğrencilerimiz açısından çok güzel  oldu."dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!