Üniversite öğrencileri, sorunlarını yazdıkları yurt şarkısıyla dile getirdi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri, sorunlarını yazdıkları yurt şarkısıyla dile getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 12:16

Üniversite öğrencileri, sorunlarını yazdıkları yurt şarkısıyla dile getirdi

Haberin Devamı


Özkan ARSLAN-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL,(DHA) ÖĞRENCİ Kolektifleri üyesi bir grup üniversite öğrenci, barınma sorununa dikkat çekmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) önünde eylem yaptı. Öğrenciler sorunlarını KYK ile ilgili yazdıkları bir şarkıyla dile getirdi.
Çapa'daki KYK İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi 20 öğrenci, "Yurt istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, ülkenin yoğun gündeminde öğrencilerin sorunlarının unutulduğu belirtilerek, "Bugün barınma üniversiteliler için bir hak olmaktan çıkıp, sorun haline gelmiştir. Devlet yurtlarının yetersiz kalması, özel yurtların ve ev ücretlerinin pahalılığı üniversite öğrencilerini yıllarca cemaat yurtlarına mecbur bırakmıştır. 2011 yılından bu yana Türkiye'deki öğrenci sayısındaki artış 2 milyondan fazlayken yurt sayısında artış 150 binde kalmıştır" denildi.
PİJAMA VE TERLİKLE EYLEME KATILDI

Pijama, terlik ve havlu ile eyleme katılan bir öğrenci de kendi yazdığı, 'Rüyam var' adlı  şiirini okudu. Açıklamada yurt sorununun çözülmesi için çeşitli talepler dile getiren öğrenciler, sorunlarını da yazdıkları şu şarkıyla dile getirdi:

"Çok öğrenciyim çok, mega projelere karnım tok. Yok artık susmak yok, param yok, derdim yurt. Kiralara verecek harçlık yok. Yasak çok, yatak yok. Yorganları yaktık geri dönüş yok. Bursum yok, derdim yurt. Son bir kez söylüyoruz tekrarı yok. Özel değil, parasız yurt,"
Eylem, öğrencilerin attığı sloganlarla son buldu.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!