Üniversite öğrencileri 5 bin kişilik aşure pişirip dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri 5 bin kişilik aşure pişirip dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 17:34

Üniversite öğrencileri 5 bin kişilik aşure pişirip dağıttı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Edirne Turizm Otelcilik ve İşletmeciliği Bölümü öğrencileri 5 bin kişilik aşure yapıp dağıttı.
 
Trakya Üniversitesi (TÜ) Gastronomi Topluğu üyeleri  Edirne Balkan Yerleşkesinde “Aşure Günü” etkinliği düzenledi. Üniversite sağlık, tiyatro ve doğa sporları gibi birçok üniversite kulübünün stant açıp yeni gelen öğrencilere tanıtım yaptığı etkinlikte 5 bin tas aşure dağıtıldı. Etkinliğe katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kültürel değerleri yaşatmak için  öğrencilerin böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek,  "Aşuremizi, yine bir öğrenci topluluğu olan Gastronomi Topluluğu öğrencileri hazırladı. Yapım aşamasında en ince ayrıntısına kadar uğraştılar ve onların eseri aşureyi burada öğrenci arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. Aşurenin tadına baktım, gerçekten çok güzel olmuş" dedi. Üniversite Rektörü  Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı aşureyi standın arkasına geçerek dağıtımını yaptı. 
YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE STANTLA TANITIM
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde “Aşure Günü” etkiliğinde 66 öğrenci topluluğun sağlıktan, spora gastronomiden sanata bir çok alanda kurulan kulüplere üniversiteye yeni başlayan öğrencileri kayıt etmek için stant açtı. Açılan stantların önünde değişik kostümlerle tanıtım yapan öğrenciler dikkat çekerken yeni öğrencilerin en çok doğa sporu ve tiyatro kulüplerini tercih ettikleri görüldü. Stantların arasında en çok dikkat çeken masa kurulup 4 kişi tarafından oyun kağıtlarıyla oynan  Briç oyunu oldu. Öğrenciler ilk gördüklerinde kahvehanelerde oynanan oyunlara benzettikleri etkinliği öğrenince briç öğrenmek için topluluğa kayıt oldular. Etkinliğe katılan öğrenciler gün boyu devam etkinliklerde stantları gezip aşurelerini yiyip gönüllerince eğlendiler. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!