"Üniversite istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Üniversite istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 11:46

İZMİR’in AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kentte müteahhitlik yapan sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Görmez, müteahhitlerin de dile getirdiği Torbalı’ya üniversite talebini olumlu bulduklarını, kentin bir devlet üniversitesine hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar Mahallesi’nde müteahhitlik yapan sektör temsilcileriyle toplantı düzenledi. İnşaat sektörünün sorunlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Torbalılı müteahhitler; ilçenin kentleşmede, sanayide ve tarımsal üretimde çok sayıda ili geride bıraktığını, bu sürecin bir devlet üniversitesiyle taçlandırılması gerektiğini belirtti.

TIP FAKÜLTESİ ARZUSU

Üniversite taleplerini Şubat 2015’te gerçekleşen bir görüşmede, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini kaydeden Başkan Görmez, "Bundan 4-5 yıl önce üniversite talebimiz ve beklentimiz siyasi bir slogan gibi algılanabilir belki sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel karşılığı da tartışılırdı. Ancak bugün hiç kimse ’Torbalı daha üniversiteye hazır değil’ tezini öne süremez. Bugün ilçemiz 600’ün üzerindeki fabrikası, tarım odaklı ihracatı, turizm potansiyeli, yetişmiş ara insan gücü, havadan, karadan, demiryolundan en rahat ulaşılabilirliği, stratejik konumu, hızlı nüfuz artışı, modern kentleşmesiyle Ege’yi motive eden Türkiye’de örnek gösterilen bir ilçedir. Vergi ödemelerinden, elektrik tüketimine oluşturduğu istihdama kadar bütün verileri pozitiftir. Sadece Torbalı değil, Torbalı’da kurulacak bir üniversitenin hinterlandına girecek olan Menderes havzasınadaki Selçuk, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa’da bu anlamda değişimin ve büyümenin en önemli parçası olacaktır. İlçemizde inşaatı halen devam eden devlet hastanesinin kapasitesi, altyapısı, fiziki konumu, öngörülen teknolojik yatırımla da Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için oldukça uygundur" dedi.

İZBAN’IN ÖNEMİNE VURGU

Haberin Devamı

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Aliağa- Cumaovası arasındaki banliyö hattında hizmet veren İZBAN’ın Torbalı seferlerinin yakında başlayacağını vurgulayan Başkan Görmez, şunları söyledi:

"Bunun ilçemizin büyümesinde de işaret fişeği görevi yaptığını söyleyebilirim. En rahat ulaşılabilir, en iyi, en ucuz, en sağlıklı yaşanılabilir bir ilçe olmanın avantajına sahibiz. İçinde bulunduğumuz teknoloji ve bilim çağında kentlerin de kimlikleri yeni baştan şekilleniyor. Üretime bilimi, kentleşmeye, sosyal, kültürel gelişmeye üniversiteyi katarak yolumuza daha emin, daha güçlü adımlarla ilerlemek istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Torbalı’ya bir üniversite kazandırılmasının gerekliliği üzerinde duruyoruz. Bunu her platformda yüksek sesle dile getiriyoruz. Hükümetimizin yükseköğrenimde okullaşmaya verdiği önem ve değer bizim bu konudaki cesaret ve kararlılığımızı ateşliyor."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!