Üniversite hayvancılığı bırakan köylülere koyun dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite hayvancılığı bırakan köylülere koyun dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 11:52

Üniversite hayvancılığı bırakan köylülere koyun dağıttı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknoloji Bölümü tarafından geliştirilen "Geri Dönüşlü Bafra Koyunu Yetiştiriciliği" projesi kapsamında hayvancılığı bırakan köylülere koyun dağıtıldı.
Koyunların dağıtımı için Tarım Bilimleri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknoloji Bölümü'ne ait uygulamalı hayvan çiftliğinde  tören düzenlendi. Törende, tesislerde yetiştirilen küçükbaş hayvanlardan ilk etapta hayvancılığı bırakmış 5 kişiye, 1'er koç ve 29'ar koyun verildi.
Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri  Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş, proje ile kırsal kesimde yetiştiriciliğe önemli bir katkı sağlayarak halkın köyünde kalmasını  özendirerek şehre göçü durdura bilmek ve hayvancılığı bırakmış köylülerin yeniden yetiştiriciliğe dönmesi hedeflediklerini söyledi.
Proje hakkında bilgi veren Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri  Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş şunları söyledi:
"Bu Proje Doğuş Holding büyük destek sağlıyor. Hayvanları geri dönüşümlü olarak belirlemiş olduğumuz ihtiyaç sahibi yetiştiricilere vereceğiz. Daha sonra verdiğimiz hayvan sayısı kadar hayvanı geri alacağız. Bunun diğer isimi de 'canlı hayvan esasına dayalı mikro hayvan kredi sistemi.' Hepimizin paraya ihtiyacı olur, gider bankadan alırız. Bu arkadaşlarımızın bankadan para alma durumu da olmadığı için biz bunlara canlı hayvanları vereceğiz. 5 yıl sonra da verdiğimiz hayvan kadar yıllara bölerek tekrar geri almış olacağız. Her birine 29 dişi, bir erkek hayvan vereceğiz. Bu proje kendini çevirebilen bir projedir. Biz bunu faizsiz sitem olarak işletiyoruz, ne kadar hayvan veriyorsak o kadar hayvanı alıyoruz. Bu hayvanlar çoklu doğum yapabilen hayvanlar, 100 koyununuz varsa bir yıl içinde 200 kuzu elde edersiniz. Bu hazırlanan proje ile kırsal kesimde yetiştiriciliğe önemli bir katkı sağlayarak halkın köyünde kalmasını  özendirerek şehre göçü durdurabiliriz."

FOROĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!