Üniversite esnaf ve sanatkarı AB projelerine hazırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Üniversite esnaf ve sanatkarı AB projelerine hazırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 00:00

AB projeleri konusunda tüm gelişmeleri takip eden Ankara Üniversitesi, TESK personeline eğitimler vererek esnaf ve sanatkarın önünün açılmasına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu önemli bir kurumsal işbirliğine imza atıyor. Ankara Üniversitesi AB projeleri konusunda tüm gelişmeleri takip ederek, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) personeline eğitimler verecek ve esnaf ile sanatkarın önünün açılmasına yardımcı olacak.
Ankara Üniversitesi Rektörlük Binasında bugün saat 10.30’da gerçekleştirilecek törende Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ işbirliği protokolünü imzalayacak.
Protokol kapsamında Ankara Üniversitesi bünyesinde 1987 yılında alanında Türkiye’nin ilk kurulan araştırma ve uygulama merkezi olan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), TESK’e AB Projelerine Başvuruda, kazanılan AB Projelerinin yürütülmesinde destek, esnaf ve sanatkarlarla ilgili hususlar başta olmak üzere AB mevzuatının takibi, Türkiye’nin Birliğe üyeliğine ilişkin sürecin izlenmesi ve gündemin takibi konularında hizmet verecek.
TESK ve AÜ ATAUM, protokolün imzalanmasıyla yoğun bir işbirliğini de gerçekleştirecek.
Bu kapsamda ilk olarak ATAUM tarafından TESK personeline Avrupa Birliği uzmanlığı eğitimi, bu eğitimi müteakip proje yönetimi eğitimi verilecek.
TESK ve AÜ ATAUM tarafından AB ve Türkiye-AB İlişkileri konusunda çeşitli seminer, konferans, toplantı v.b. ulusal ve uluslararası etkinliğin düzenlenmesi de planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!