Üniversite adaylarına doğru tercih anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adaylarına doğru tercih anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 10:59

Üniversite adaylarına doğru tercih anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Sınav Kaygısı ve Doğru Tercih Semineri’nde öğrencilere doğru tercih anlatıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ve il genelinden lise düzeyinde 23 okulda eğitim alan yaklaşık bin öğrencinin katıldığı eğitimde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, belediye olarak, eğitime yönelik her türlü etkinlikte işbirliği teklif eden tüm sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların yanında olduklarını söyledi.
Ardından söz alan Yakın Doğu Üniversitesi öğretim görevlisi Sadık Gültekin, sınavın sadece öğrenim hayatında bulunmadığını, hayat boyu sürdüğünü ifade ederek, "Sınavlar için iki şey önemli. Kalbimizin sınav için çarpması ve sırtımızın terlemesi. Bir şey için çabalarız ve bunun sonucunda kaybedebiliriz. Bu son derece normal ama normal olmayan çalışmamaktır. Kimsenin ağzından sınav zor kelimesi çıkmasın. Sınav değil, şartlar zor. Ortada zor bir durum varsa çözüm üretin. Sınavın tek kuralı çalışmak, çalışırsanız kazanırsınız" diye konuştu.
Gültekin, öğrencilere sınav öncesi ve sonrası işlerine yarayacak önemli bilgiler aktarırken, imkânsızlıklara rağmen üniversiteyi birincilikle kazanan öğrencilerin başarı hikâyelerinden örnekler verdi. Gültekin, gençlere üniversite seçmenin, bölüm seçmenin ve il seçmenin önemli noktaları ve seçilen bölümün kariyer hayatına yansımalarını da anlattı.
Seminer sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel tarafından Sadık Gültekin’e çini tabak hediye edildi.

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!