Universiade Çayı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Universiade Çayı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 16:08

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları hazırlık çalışmaları kapsamında, Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü tarafından özel olarak üretilen “2011 Universiade Çayı”nın tanıtımı yapıldı.

Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de yapılan tanıtım toplantısına, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce katıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yüce, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada sudan sonra en çok tüketilen içeceğin çay olduğunu belirterek, “Türkiye'de 72 milyonun en öncelikli içeceği çaydır. Çayın dünyada üretimi 3 milyon 800 bin ton civarındadır. Bu çerçevede ülkemizde Doğu Karadeniz bölgesinde 758 bin dekar arazi üzerinde, çay tarımı yapılmaktadır. Ülkemizde 202 bin aile geçimini çaydan karşılamaktadır. 20 bin çalışanımız bulunmaktadır” diye konuştu.

Yüce, Erzurum'un kendileri için önemli bir il olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Erzurum, bizim için önemli bir ildir. Erzurum dediğiniz zaman akla tabiki Palandöken gelir, kar gelir, Erzurum'un yiğitleri gelir. Erzurum en çok çay içen iller arasında yer alıyor. 2011 Unıversiade'de çayımızın da yer alması talebini büyük bir memnuniyetle kabul ettik ve Universiade çayını çıkardık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bu çalışmayı yaptık. Çayımız bugün ilk defa görücüye çıkıyor.”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise 2011 UNIVERSİADE kapsamında böyle bir desteği sağladığı için ÇAYKUR yetkililerine teşekkür ederek, şöyle devam etti:
“ÇAYKUR'un 2011 Universiade Çayı'nı üretmesinden dolayı büyük mutluluk duyduk. Üretilen çay tanıtım anlamında önemli olacak. Bizim de bundan sonra misafirlerimize verebileceğimiz güzel hediyelerden birisi haline gelecek. 2011 Universiade, Erzurum açısından, Türkiye'miz açısından önemli bir organizasyon. Başlangıcını ÇAYKUR'la yaptık. Bundan sonra bu tarz tanıtımları yoğun bir şekilde sürdürmeyi planlıyoruz.”

Bu arada, “2011 Universiade Çayı”nın 5 Temmuz'dan itibaren satışa çıkarılacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!