Unia Raciborz 0-0 Konak Belediyespor

Güncelleme Tarihi:

Unia Raciborz 0-0 Konak Belediyespor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 13:57

Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde İzmir temsilcisi Konak Belediyespor, Türk sporu için tarihi bir başarıya imza attı. Ön eleme turunu geçmeyi başaran ilk Türk temsilcisi olan mavi beyazlılar, 1. tur rövanş maçında Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Haberin Devamı

İzmir Dyo Alsancak Stadı'nda iki hafta önce 2-1 mağlup ettiği rakibine deplasmanda da boyun eğemeyen Konak Belediyespor, Şampiyonlar Lig Son 16 Turu'nda Avusturya ekibi Neulengbach ekibi ile eşleşti.

KONAK BELEDİYESPOR'DA TUR SEVİNCİ

Konak Belediyespor'un rakibi Neulengbach, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limasol'ü 1-1 ve 2-1'lik skorlarla elemişti.

Stat: Osir
Hakemler: Elia Martinez, Yolanda Parga Rodriguez, Judit Romano Garcia (İspanya)
RTP Unia Raciborz: Jankowska, Konsek, Grzywinska, Gornicka, Lesnik, Kamczyk (Dk. 73 Kasperska), Zelazko (Dk. 65 Zdunek), Mika, Chudzik, Chinasa, Wisniewska
Konak Belediyespor: Fatma Şahin, Didem Taş, Sibel Duman, Esra Erol, Didem Karagenç, Yaşam Göksu, Sevgi Çınar (Dk. 90+3 Eylül Elgalp), Cansu Yağ, Sarghe, Gamze İskeçeli (Dk. 75 Gülbin Hız), Cosmina
Sarı kartlar: Dk. 45 Mika, Dk. 88 Chudzik (RTP Unia Raciborz), Dk. 49 Sarghe (Konak Belediyespor)

MAÇTAN KARELER

Haberin Devamı

Tartan: Bu bir kentin sporla uyanışıdır

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, maç sonrası duygularını hurriyet.com.tr ile paylaştı:

“Bir tarih yazdık” diyen Tartan artık herkesten destek beklediklerini vurguladı. Tartan, “0.99 ülke puanıyla çıktığımız yola dünya devlerini devirerek devam ediyoruz. Polonya’yı da devirerek dünyanın en iyi 16 takımı arasına girdik. Bu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yani üç büyüklerin elde ettiği başarılardan daha üstün bir başarıdır. Herkes bu kızlara el uzatsın, bundan sonra herkes destek olsun. Herkes burada kızlarımızın hem başarısını hem de duruşlarını konuşuyor. Sokaklarda meclis üyelerimiz ve İzmirliler bu zaferi kutluyor. 9 ve 16 Kasım’da Viyana takımıyla iki maçımız var. Bu sadece bir sportif bir başarı değil bir kentin sporla uyanışıdır. Onu sağlayan herkese bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz ancak bundan sonra kızlarımıza destek bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!