Ünal Aysal'dan Riva açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Ünal Aysaldan Riva açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 17:32

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal, 22 Ekim’de Riva ve Florya arazileri satışının oylanacağı genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Aysal, “Bütün hisselerin ve kontrolün Galatasaray’da olacağı bir yöntem seçilmeli. Her ikisi için değil, ya Riva ya da Florya için yetki verilmeli. Ödemeler de TL olarak değil döviz cinsinden olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Hafta sonunda Galatasaray’ın Riva ve Florya’daki arazilerinin satılmasının oylanacağı genel kurul öncesinde eski Başkan Ünal Aysal’dan, “Projenin gözden geçirilmesi” tavsiyesi geldi.

Riva ve Florya projelerinden sadece birine yetki verilmesi gerektiğini vurgulayan Aysal, “Arsayı sat günü kurtar” mantığı ile sorunların çözülemeyeceğini ayrıca ödemelerin de TL olarak değil döviz cinsinden alınması gerektiğini belirtti.

Başkanlığı döneminde hazırladıkları projeye de değinen Aysal, “Bizim hazırladığımız proje gayrimenkullerin satışı veya kontrolümüz dışındaki bir kar paylaşımı değildi. Tam aksine öncelikle GSK’nın başlangıçta bütün hisselerine sahip olup kontrol edeceği bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuracaktık. İki yıl önce bu hamleyi yapabilmiş olsaydık, bugün borçlarımızın büyük bir kısmından kurtulmuş olacak, faiz ve kur farkı zararlarımızı da asgariye indirebilecektik” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Borç azaltma gayretini destekliyorum'
Bu hafta sonu gerçekleşecek genel kurulda oylanacak olan projenin ise sadece üç dört yıl sonrasına dönük olduğunu ifade eden eski Başkan Aysal, “Senelerdir bu mesleğin içinde olan bir iş adamı olarak, bugünkü yönetimin 2000 yılından beri geometrik olarak 2011’e kadar katlanarak gelen ve bütün algı operasyonlarının tersine, sadece 2011-2014 yılları arasında (Yepyeni 117 milyon euro değerinde bir futbol takımı ve diğer bütün branşlarda ses getiren kadroların maliyetlerine ve Kalamış ve Taçspor gibi yeni yatırımların harcamalarına rağmen) sabit tutulup artışı durdurulan borç alacak farkının azaltılabilmesine dönük gayretlerini destekliyorum. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için projenin bu şekliyle kabul edilmemesi gerekir. Eğer edilecekse önerilerimin uygulanması Galatasaray camiası için faydalı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Aysal’ın projeye dönük önerileri:
İnşaat maliyetleri tamamen kulübün kontrolünde olmalı.
Bu iki projeden sadece biri için yetki verilmeli.
Bu iş TOKI veya Emlak Konut ile yapılacak ise, ön şart olarak ARENA’nın devri ve GSK’nın yükümlülükleri netleştirilmeli.
İş veya işler Emlak Konut’a verilecek ise peşinen Emlak Konut’un katma değerinin ve sağlayacağı avantajların taahhüt altına alınması gereklidir. Bu tatmin edici ve  güven verici bulunmazsa, muhakkak ihale yöntemi ile iş yaptırılmalı.
Alınacak asgari garanti ve ödemeler TL değil döviz bazında olmalı.
Tercihimiz tamamen kulübümüzün kontrolünde bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurularak yatırımcıların dâhil edilmesi yolu ile bir katma değer yaratılmasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!